Bü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş Açıklaması

Bü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş Açıklaması

Bartın Üniversitesi (BÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, “Güçlü bir aile yapımız ve kültür mirasımız var. Bilgi çağı her şeyi değiştirdiği gibi aile yapımızı da değiştiriyor.

26.03.2014 14:30

Bartın Üniversitesi (BÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, "Güçlü bir aile yapımız ve kültür mirasımız var. Bilgi çağı her şeyi değiştirdiği gibi aile yapımızı da değiştiriyor. İletişim teknolojileri aile içi iletişimi kolaylaştırıyor, fakat aynı iletişim teknolojileri akşamları bizi birbirimizden uzaklaştırıyor. Bu durumda aileyi güçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

BÜ Eğitim Fakültesi tarafından Evlilik ve Aile Danışmanlığı Programı sertifika töreni düzenlendi. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programında başarılı olan 12 kişiye sertifikaları törenle verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, ailenin ne kadar sağlıklı olursa toplumunda o kadar sağlıklı olacağını belirterek, "Güçlü bir aile yapımız ve kültür mirasımız var. Bilgi çağı her şeyi değiştirdiği gibi aile yapımızı da değiştiriyor. İletişim teknolojileri aile içi iletişimi kolaylaştırıyor fakat aynı iletişim teknolojileri akşamları bizi birbirimizden uzaklaştırıyor. Bu durumda aileyi güçlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

GÜNEŞ: "BOŞANMALARDA İLETİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR"

Son zamanlarda ülkemizde boşanmalarda artış gözlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Firdevs Güneş, "Boşanmalarda iletişim teknolojilerinin çok büyük etkisi var. Bütün bunların üstesinden gelebilmek için ülkemizde evlilik ve aile danışmanlığına şiddetle ihtiyaç var" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Bu faaliyetler bizim sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz kapsamındadır. Bu bakımdan böyle faaliyetleri fevkalade önemsiyoruz. Hele aile ve evlilik gibi toplumun temel dinamiklerini ilgilendiren konular çok daha önemli" dedi.

Konuşmaların ardından 'Evlilik ve Aile Danışmanlığı' programında başarılı olanlara Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci ve öğreti üyeleri tarafından sertifikaları verildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement