Bu Yıl 106 Ton Fethiye Lezzeti Sunuldu - Son Dakika
Yerel

Bu Yıl 106 Ton Fethiye Lezzeti Sunuldu

Bu Yıl 106 Ton Fethiye Lezzeti Sunuldu

Bu yıl deneme üretimi yapılan Fethiye Lezzeti projesinde sona yaklaşıldı.ton ürünü değerlendirdiği yıl sonuna kadar bu rakamın 106 tonu bulacağı ifade edildi.

29.08.2012 13:46

Bu yıl deneme üretimi yapılan Fethiye Lezzeti projesinde sona yaklaşıldı. Fethiye'de 4 köyde 19 çiftçi ile üretimi yapılan organik ürünler 8 otele gelen İngiliz Turistlere sunuldu şu ana kadar 8 otelin Fethiye'de üretilen bu projeye katılıp toplam 72

ton ürünü değerlendirdiği yıl sonuna kadar bu rakamın 106 tonu bulacağı ifade edildi.

Fethiye'de tarım ve turizm işbirliği projesi İngiliz seyehat varkfı Travel Foundation tarafından yürütülürken İngiliz tur operatörleri Thomas Cook, Tuı ve Cooprative Travel tarafındanda desteklendiği ifade edildi.

Fethiye Belediyesi Meclisi salonunda yapılan toplantıda Turizmde Fethiye lezzeti projesi ile ilgili değerlendirmede bulunuldu. Fethiye'nin Arpacık, Bekçiler ve Keçiler köyleri ile Kadıköy beldesinde toplam 19 çiftçi ile 50 dekardan fazla alanda başlanan üretim ile 8 otele yaklaşık 72 ton yaş sebze ve meyve sevkiyatı yapıldığı bu rakamın yılsonuna kadar 106 ton olmasının hedeflendiği kaydedildi.

Fethiye'de Montana Pine, Asena Beach, Karbel, Kabak Camping, Paradise, Pine valley, Belcekız Beach ve Club Orca otellerinin Fethiye domatesinden karpuz ve kavuna kadar 19 üreticinin yetiştirdiği sebze ve meyveyi satın alarak Turistlerine sunduğu kaydedildi. Proje koordinatörü Sema Atay toplantıda otelleri Fethiye'de üretilen yerel ürünlerden satın almaya teşvik ettiklerini kaydederken Vicky Erdoğan da Fethiye lezzeti projesine katılan otelleri ve proje kapsamında karşılaşılan sorunları anlattı. Proje yetkililerinden Şemsi Toprak'ta başta yeşillikler olmak üzere karpuz kavun, domates ve diğer sebze ürünlerinden 72 bin kg ürünün İngiliz turistlere Fethiye lezzeti olarak sunulduğunu 2012 yılı sonuna kadar bu rakamın 106 tona ulaşacağını gelecek yıl ise 150 tonun aşılacağını kaydetti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Yıl 106 Ton Fethiye Lezzeti Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement