Burhaniye'de Kadınlar 60 Yaşından Sonra Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kadınlar 60 Yaşından Sonra Okuma Yazma Öğrendi

Burhaniye\'de Kadınlar 60 Yaşından Sonra Okuma Yazma Öğrendi

Balıkesir'in turistik Burhaniye ilçesinde, Halk Eğim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı bir aylık kursu bitiren 3 kadın 60 yaşından sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

12.08.2012 14:27

Balıkesir'in turistik Burhaniye ilçesinde, Halk Eğim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı bir aylık kursu bitiren 3 kadın 60 yaşından sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Kavurucu sıcaklarda pek çok vatandaş denizin yolunu tutarken kursa katılan Ayşe Bozkurt, Nazmiye Derdiyok ve Kezban Turgut takdir topladı. Mehmet Vedat Gayberi'nin öğretmenliğini yaptığı kursu bitiren 60 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayşe Bozkurt" Eşim evde kem kum okuyorsun böyle okuyacaksın okuma dedi. Ben de sabahlara kadar çalışıp öğrendim. Daha da ilerleteceğim" dedi. İsviçre'den tatile geldiğini bildiren 5 çocuk annesi 65 yaşındaki Nazmiye Derdiyok da, "İsviçre'de yaşıyorum. 5 çocuğum var. Çocuklarımın hepsi okudu. Ortanca Kızım Türkiye'ye gidince okula git: En azından imzanı atarsın dedi. Bende gelince komşumuz öğretmene söyledim. Bana bu imkanı verenlerden Allah razı olsun. 65 yaşından sonra tahtaya kalkmak ve okumak yazmak benim için büyük gururdur" dedi.

Bir aylık yaz dönemi kursunun tamamlandığını bildiren öğretmen Mehmet Vedat Gayberi de" Bir aylık yaz dönemi kursunda beraber olduk. Kursiyerler çok istekli.

Biz onlara yol gösterdik. Hepsi başarılı oldu. Kursu bitirdik" dedi. Okuma yazma kurslarına önem verdiklerini bildiren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin" Burhaniye Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak okuma yazmaya büyük önem veriyoruz. Bir kişi bile olsa kurs açıyoruz. Bu arkadaşlar da bize başvurdu. Yaşın önemi yok. Ben öğrenmek istiyorum diyenlere 65 yaşında da olsa kapımız açık" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kadınlar 60 Yaşından Sonra Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement