Bursa'daki Gerginliğin Davası - Son Dakika
Yerel

Bursa'daki Gerginliğin Davası

Bursa\'daki Gerginliğin Davası

Geçen yıl, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla toplanan grubun yol açtığı olaylarla ilgili tutuksuz 34 sanığın yargılanmasına devam edildi Savcı, mütalaasında, sanıkların ayrı ayrı 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti

26.08.2013 14:40

Bursa'da, bir grup BDP'linin, 28 Ekim 2012'de cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümek istemesi yüzünden çıkan olaylarla ilgili tutuksuz yargılanan 34 sanığın, 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapma" ve "terör örgütü adına suç işleme" suçlarından tutuksuz yargılanan 34 sanıktan hiçbiri katılmadı. Duruşmada, sanıkların avukatları hazır bulundu.

Mütalaasını veren savcı, sanıkların, "terör örgütü adına suç işleme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından beraat ettirilmesini, "terör örgütü propagandası yapma" ve "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçlarından ise 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunmalarını hazırlaması amacıyla duruşmayı erteledi.

Bursa'da, 28 Ekim 2012'de başlayan ve birkaç gün aralıklarla devam eden olaylarda, 30 Ekim akşamı ateşli silahla başından ağır yaralanarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İlker Kaya hayatını kaybetmişti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'daki Gerginliğin Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement