Büyükşehir Atatürk'ü Andı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Atatürk'ü Andı

Büyükşehir Atatürk\'ü Andı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aspendos Rotary Kulübü işbirliği ile düzenlenen 'Sevdamız Atatürk! Seni Anıyoruz, Anlıyoruz, Anlatıyoruz' adlı anma etkinliğine Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.
Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos...

11.11.2013 12:10

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aspendos Rotary Kulübü işbirliği ile düzenlenen 'Sevdamız Atatürk! Seni Anıyoruz, Anlıyoruz, Anlatıyoruz' adlı anma etkinliğine Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çok Sesli Korosu, Çok Sesli Çocuk Korosu ve Belediye Bandosu (ABBO) davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Atatürk'ün doğumundan ölümüne uzanan kronolojik sıralama, tiyatro sanatçısı Talat Turhan Türkeri tarafından seslendirildi. Gece Nazım Hikmet ve Attila İlhan gibi ünlü şairlerin şiirleri ile renklenirken, solist Ümit Burak, Atatürk'ün sevdiği şarkıları söyledi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gecede bazı davetliler şarkılara eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek gecede yaptığı konuşmada 10 Kasım'ın bir yas günü olmadığını söyledi. Cumhuriyet'in temelinin kültür olduğunu ifade eden Akyürek, "Ne mutlu Türküm sözünü kalbimizde yaşatarak, Ata'nın eserlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Aspendos Rotary Kulübü Başkanı Elvan Yılmaz da dünyada ölümünün 75'inci yılında bile ülkesinde hayatı 2 dakikalığına durduran bir liderin olmadığını belirterek, Ata'yı anma gecesi sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

Ulu Önder Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında bir diğer etkinlikte Uncalı Şehir Mezarlığı'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından Atatürk ve şehitler için mevlit okutuldu, dua edildi. Mevlide çok sayıda şehit ailesi katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Atatürk'ü Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement