Büyükşehir'den 'Yaşama Ne Engel Olabilir' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den 'Yaşama Ne Engel Olabilir' Konferansı

Büyükşehir\'den \'Yaşama Ne Engel Olabilir\' Konferansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Yaşama Ne Engel Olabilir' konferansında konuşan Dr.

04.12.2013 12:31

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Yaşama Ne Engel Olabilir' konferansında konuşan Dr. Uğur Özdemir, "Bu hayatta zorluklarla baş edebilme noktasında hepiniz birer kahramansınız. Kendi kahramanlık öykünüze sarılın" dedi.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda düzenlenen 'Yaşama Ne Engel Olabilir' konferansına Prof. Dr. Ferhunde Öktem ve Dr. Uğur Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Konferansın konuşmacılarından Prof. Dr. Ferhunde Öktem, yakınlarınızda ve kendinizde bir engel çıktığı zaman buna alışılması gerektiğini söyledi. Engelli ailelerin bir profesyonelden zaman zaman destek almasının önemine dikkat çeken Prof.Dr. Öktem, "Bir engel ortaya çıktığı zaman suçlama duygusu içerisine girmeyin. Engelli aileler evlerindeki diğer çocuklarını da ihmal etmemelidir. Aileler kendi içlerinde konuşmalı, bireyler arasında sorunlar paylaşılmalıdır. Sosyal güvenlik kurumlarına engelliler ile yapılan çalışmalarda gerçeklik olgusu doğrultusunda çalışmalar yapılmasını zorlayın. Engelli bireylerde engel düzeyi doğru saptanmalıdır" dedi.

BÖYLE KONFERANSLAR ÖNEMLİ

Dr. Uğur Özdemir ise, bilim adamları aracılığı ile halka doğru bilgilerin iletilmesi için böyle konferansların önemli olduğunu kaydederek, "Herkes gibi yaşamın hiçbir noktasında adaletin olmadığını düşünüyoruz. Yaşamın adaletli olmayan sürecine çok kafa yormayın. O yüzden birileri engelli, birileri engelsiz diye tanım yapanların en temelde engelli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Herkesin eğitim dönemlerinde okuduğu kitaplarda bir kahramanın olduğun söyleyen Dr. Özdemir, "Bu hayatta bu zorluklarla baş edebilme noktasında kahraman sizsiniz. Kendi kahramanlık öykünüze sarılın. Kendinizi sevin. Kendini sevmeyen bir insanın bir başkasının sevgisini alabilme ihtimali yok. Hayatta yaşam nerede ve ben bu yaşamın neresindeyim sorgulamasını yapın. Diğer insanlar ile kurduğunuz ilişkiyi sorgulamaktan ziyade, siz ne yapmak isteğinizi ortaya koyun" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den 'Yaşama Ne Engel Olabilir' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement