Büyükşehir'den Yaşlılara Vefa - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Yaşlılara Vefa

Büyükşehir\'den Yaşlılara Vefa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Yaşlılara Saygı Haftası’nda Sağlıklı Yaşlanma konulu bir konferans düzenledi.

22.03.2014 16:05

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Yaşlılara Saygı Haftası'nda Sağlıklı Yaşlanma konulu bir konferans düzenledi.

Programda Beslenme Uzmanı ve Diyetsen Ufuk Ayşe Kepkep, Yaşlılarda Beslenme, Uzman Dr. Elif Cahide Orhan, Yaşlanan Dünya Doç. Dr. Zeynel Abidin Öztürk, Yaşlılarda Koruyucu Hekimlik Uygulamaları ve Tarama, Prof. Dr. Yalçın Kepekçi ise Yaşlılık ve Sağlık konularında konuklara bilgeler aktardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 'İkinci Bahar Kültür Merkezi' adında bir lokal oluşturduklarını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, çok çeşitli aktivitelerin yapıldığı bu lokalin 85 üyesinin bulunduğunu söyledi.

Merkezin 2012 yılında Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Yenilikçi Ortaklığı Aktif ve Sağlık Yaşlanma Programı projesi havuzuna eklenmek üzere hazırlandığını belirten Evrim, "İş ve dış tefrişi yeniden yapılan merkez daha konforlu bir yaşam alanına dönüştürülmüştür. Daha sonra faaliyetlerine yenilerini katarak yoluna devam etti. Öncelikle, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün destek ve katkılarıyla üyelerimize temel tıbbi bilgilendirme ve psikolojik destek hizmetleri sunuldu" diye konuştu.

Yıl boyuncu yaşlılara birçok aktiveteler yaptıklarını işaret eden Evrim, bunların başında hayvanat bahçesi gezisi, Rumkale gezisi, eğlenceli alanlara yemek ve piknik etkinliklerinin geldiğini belirtti.

İbrahim Evrim, bahar mevsiminde ise, üyelere ve yaşlılara müze gezisi düzenleyeceklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol da konuşmasında, Gaziantep Üniversitesi Geriatri Bölümü'nün destek ve katkılarıyla üyelere ücretsiz sağlık taraması hizmeti sağlandığını aktardı.

Muhtar Akyol, bu konunun kitlelere duyurulması için de bir konferans tertiplendiğini kaydetti.

Akyol, "Bebek dostu, çocuk dostu ve kadın dostu olan Gaziantep'imizde eminim ki yaşlı dostu olma yolunda da kurumsal işbirliklerin artarak ivme kazanmasıyla Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri haline geleceğiz. Bu vesile ile tüm yaşlılarımızın bu güzel haftasını canı gönülden kutluyor, hepsine mutlu dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum." diye konuştu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen programa Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Sülü ve yaşlılar katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Yaşlılara Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement