Çelik, Uyuşturucu Sorunu İçin Ailelere Seslendi - Son Dakika
Yerel

Çelik, Uyuşturucu Sorunu İçin Ailelere Seslendi

Çelik, Uyuşturucu Sorunu İçin Ailelere Seslendi

Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik, uyuşturucu bağımlılığı sonucu iki gencin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak ailelere seslendi.

20.12.2013 13:31

Çelik yaptığı yazılı açıklamada geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Eyyübiye ilçesinin Onikiler Mahallesi'nde 25 yaşlarında bir gencin uyuşturuc kullanımı nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek ailelere seslendi.

Bir ay içerisinde uyuşturucu kullanımı nedeniyle iki ölüm vakasının yaşandığını belirten Celik, "Hatırlayacağımız üzere Harrankapı mezarlığında da bir gencimiz ölü olarak bulunmuştu. Bu ikinci vakada ise 25 yaşındaki M.K. nin fırında ölü olarak bulunduğu, yapılan otopside M.K. nin kanında yüksek düzeyde eroin maddesine rastlandığı öğrenildi.

Çelik konu ile ilgili yaptığı araştırmasını şöyle dile getirdi; "İlgili şahsın taziyesine gittim. Babası ve akrabalarıyla görüştüm. Ölen şahsın bağımlı olduğu ve dört çocuk babası olduğunu öğrendim. Ölen Şahsın babası İ.K. çaresiz bir şekilde dört yetime nasıl bakacağını düşünmekte, ne yapacağını bilmemekteydi. Çocuğunun bu şekilde ölümünden büyük üzüntü duyan baba yetkililerin buna benzer olayların bir daha yaşanmaması için harekete geçmelerini istemekte olduğunu bana söyledi" dedi.

ÇELİK: UYUŞTURUCU SONUCU ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇMİLİYİZ
Çelik, bağımlılarla yaptığı bir tiyatro dersinde de oradaki gençlerin konuyu duymuş olmaları ve arkadaşlarının ölümüne çok üzüldüklerine tanık olduğunu sözlerine ekledi.

Çelik M.K. nin hem Adana'da hem de Şanlıurfa'da tedavi görmesine rağmen, eroin bağımlılığından hayatını kaybetmesinin çok üzücü bir olay olduğunu dile getirdi. Konunun acil olarak çözülmesi gerektiğini ve bu tür ölümlerin bir an önce önüne geçilmesinin tüm insanlığın görev ve sorumluluklarından biri olduğunu belirtti.

Ailelere de seslenen Çelik "Böyle devam ederse her hafta ölüm haberlerini artarak almaya devam edeceğiz. Bu konuya seyirci kalamayız. Bu konu hepimizi ilgilendiriyor. Bunun için başta ailelerin bizimle irtibata geçmesi gerekiyor. Bir an önce bu problemin çözümünde yetkililerin duyarlılık göstermesini bekliyorum. Ölen bu kardeşimize Allahtan rahmet, ailesine sabır, bağımlı gençlerimizin ise bu konudan ders çıkarmalarını Allah'tan niyaz ederim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çelik, Uyuşturucu Sorunu İçin Ailelere Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement