CHP Edirne Milletvekili Değirmendereli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Edirne Milletvekili Değirmendereli Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Değirmendereli Açıklaması

"Mis meyve sabunumuzun sağlığa zarar vermeyecek şekilde üretilmesi, paketlenmesi gibi konuların üzerinde durulması büyük önem taşımaktadır"

13.11.2013 17:22

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, mis meyve sabununun sağlığa zarar vermeyecek şekilde üretilmesi, paketlenmesi gibi konuların üzerinde durulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Değirmendereli, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi Ticaret Enerji Bilim ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülen Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un TBMM'de CHP Grubu olarak tüketici lehine yeni düzenlemelerin yapılmasını sağladıklarını savundu.

Edirne'nin geleneksel el sanatlarından olan mis sabunu üretiminin önüne konmak istenen yasağın kaldırıldığını öne süren Değirmendereli, şunları kaydetti:

"Tüketicinin korunmasına ilişkin bu kanunun 79. maddesinde gündeme gelen ve büyük gayret gösterdiğimiz mis sabunlarımızın üretilmesi, satışı ve ihracatına konmak istenen yasağın önüne geçilmiştir. Komisyonda ilgili maddenin 1. fıkrasının 'Gıda ürünü olmamalarına rağmen geleneksel el sanatı ürünü olarak gıda ürünü şeklinde üretilen, üzerinde uyarı işaretleri ve yazıları bulunan ve sağlığa zarar vermeyen ürünler bu hükmün dışındadır" şeklinde düzenlenmesine karar verilip, genel kuruldan da aynı şekilde geçmesiyle Edirnemize gelecek zararın önüne geçilmesini sağladık.

Mis sabunlarımızın üretimine yönelik bir yasağın önlenmiş olduğunu ancak bu tecrübeyle üretimin beraberinde ihracatı da kapsadığından mis meyve sabunumuzun sağlığa zarar vermeyecek şekilde üretilmesi, paketlenmesi gibi konuların üzerinde durulması büyük önem taşımaktadır." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Edirne Milletvekili Değirmendereli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement