CHP Engelliler Üst Kurulu Üyeleri Çorum'da - Son Dakika
Yerel

CHP Engelliler Üst Kurulu Üyeleri Çorum'da

CHP Engelliler Üst Kurulu Üyeleri Çorum\'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Engelliler Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr.Hülya Güven, engellilerin sorunlarının partiler üstü bir sorun olduğunu söyledi.

09.10.2013 14:55

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Engelliler Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Güven, engellilerin sorunlarının partiler üstü bir sorun olduğunu söyledi.

CHP Engelliler Üst Kurulu üyeleri Çorum'a geldi. İlk olarak CHP İl Başkanlığını ziyaret eden heyet üyeleri CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve partililerle bir araya geldi. Burada partisinin engellilere yönelik politikalarına ilişkin açıklamada bulunan Güven ve beraberindekiler daha sonra kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler.

Engelliliğin çeşitli nedenlerinin olabileceğini dile getiren Prof. Dr. Güven, yapılacak çalışmalarla bu faktörlerin ortadan kaldırılabileceğine dikkat çekti. Güven, toplumun tüm katmanlarının engellilerin diğer bireyler gibi sosyal hayatta aktif olarak görev almasını sağlamak zorunda olduğunun altını çizdi.

Engellilerle ilgili meclise Temmuz ayında bir kanun teklifi getirildiğini ve tüm partilerin oylarıyla bu kanunun geçtiğini hatırlatan Güven, ancak engellilere kanunlarla verilen hakların yönetmelikle geri alındığını tespit ettiklerini belirtti.

Bugüne kadar 17 ilde ziyaretler yaparak incelemelerde bulunduklarını dile getiren Güven, ziyaretlerde engelli bireylerle bir araya gelerek sorun dinlediklerini ifade etti. Engellilerin sağlık hizmeti alması noktasında da bir kısım sorunların yaşadığını dile getiren Güven, parti olarak yaşanılan çözümü noktasında çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise, engellilerin bu toplumun onuru ve gururu olduğunu belirterek, engelli yurttaşların üçüncü sınıf vatandaş gibi görülemeyeceğini vurguladı.

Ziyaretin ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza, CHP Engelliler Üst Kurulu Karadeniz Sorumlusu Atilla Tekcan ve kurul üyeleri Hakkı Erman Eranıl ve Ali Aksoy kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Engelliler Üst Kurulu Üyeleri Çorum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement