CHP'liler İsmet İnönü'yü Andı - Son Dakika
Yerel

CHP'liler İsmet İnönü'yü Andı

CHP\'liler İsmet İnönü\'yü Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı üyeleri, İsmet İnönü'yü ölümünün 40.yılında andılar.

25.12.2013 12:58

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı üyeleri, İsmet İnönü'yü ölümünün 40.yılında andılar. Anma etkinlikleri kapsamında üyeler, İsmet İnönü Anıtı'na çelenk koydu.

Sabah saatlerinde CHP İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, buradan İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İsmen İnönü Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile İsa Gök, CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ve çok sayıda partili katıldı. Anıtta CHP'liler önce saygı duruşunda bulundular, ardından da İstiklal Marşı'nı okudular. Daha sonra ise partililer, İsmet İnönü Anıtı'na çelenk koydular. Burada partililer adına konuşma yapan İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, İsmet İnönü'yü 40. ölüm yıl dönümünde anmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "İsmet İnönü Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm değişimlerinde, Atatürk ile beraber öncü rol aldı. Bu günkü modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki en önemli isimlerden biri oldu. Çok sade bir aile hayatı olan İnönü'nün tüm hayatı, ülkenin kuruluşu ve gelişimi üzerine olmuştur. CHP'ye liderlik yaptığı dönemde ortanın solu fikrinin partide egemen olmasını sağlamıştır" dedi.

İsmen İnönü'nün hem barışçıl hem de eğitime verdiği önemle bilinen bir kişilik olduğunu belirten Akar, "Köy Enstitüsü o dönemde yapılmıştır ve hizmete girmiştir. 20 binin üzerinde mezun veren köy enstitüleri hala günümüzde eğitime ışık olan bir anlayışın ürünüdür. İsmet İnönü her insan gibi zaman zaman savaşlarda yenildi, zaman zaman yendi ama her zaman azmi ve kararlılığı Cumhuriyeti kurmak ve Cumhuriyeti yaşatmak üzerine olmuştur. Bizlerde CHP'liler olarak İsmet İnönü'nün azminde ve kararlılığında olarak Cumhuriyeti yaşatacağız. CHP ülkenin kuruluşundan bu güne kadar nasıl ki her türlü şartta sonsuza kadar yaşaması yolunda, geçmişinden devraldığı mirası geliştirerek, büyüterek, gelecek nesillere aktaracak kadrolara sahiptir. Geleceğimiz gençlerdir " diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'liler İsmet İnönü'yü Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement