Çiftlik Beldesinde Açılışlar - Son Dakika
Yerel

Çiftlik Beldesinde Açılışlar

Çiftlik Beldesinde Açılışlar

Ordu'nun Korgan ilçesi Çiftlik beldesinde Muharrem ayı dolayısıyla aşure ve açılış programı düzenlendi.
Programa AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Korgan Belediye Başkanı...

25.11.2013 10:41

Ordu'nun Korgan ilçesi Çiftlik beldesinde Muharrem ayı dolayısıyla aşure ve açılış programı düzenlendi.

Programa AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut, Alevi dedesi Ali Utuşan ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başladı.

Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut, Çiftlik'in Alevi-Sünni kardeşliğinde örnek olduğunu söyleyerek, "Çiftlik Hacı Bektaş Veli Cami ve Cemevi herkese örnek olmaktadır. Bugün Muharrem ayı etkinliğinde Alevi Dedemiz Ali Uluşan'ın hazırladığı Aşure organizasyonu ile bir araya geldik. Muharrem ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Beldemizin yüzde 80'ni Alevi, yüzde 20'si de Sünni'dir. Ama hepimiz kardeşiz" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ise, "Alevi ve Bektaşi kültürünün yoğunlukta yaşadığı beldelerimizden birtanesi burası. Cem birlik demektir. İyilikte, güzellikte, ahlakta birlik demektir. Kötülükten, gazaptan, ayrılıktan kaçış demektir. Biz birbirimizi bildikçe, tanıdıkça, sevdikçe daha güçlü olacağız" diye konuştu.

Alevi dedesi Ali Utuşan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından, ikram edilen aşureler yenildi. Aşure programında saz çalıp beyit okundu. Programda kapalı spor salonu, bir okul, su deposu, ırmak ıslahı, kültür evi temel atma ve açılış programı gerçekleşti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftlik Beldesinde Açılışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement