İzmit Belediyesi Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti

İzmit Belediyesi Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti

İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası tarafından çocuk işçiliğine dikkat çekmek için İzmit Ticaret Odası Meclis Salonunda etkinlik gerçekleştirildi.

11.06.2014 15:54  Güncelleme: 15:48

İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası tarafından çocuk işçiliğine dikkat çekmek için İzmit Ticaret Odası Meclis Salonunda bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte Kocaeli Çocuk İşçiliği İl Koordinatörü Ayhan Anıl ve Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümü öğretim görevlisi Dr. Uğur Özdemir, İzmit'teki rehber öğretmenlere çocuk işçiliği ile mücadele konusunda seminer verdiler.

İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut yaptığı konuşmada, çocuk işçiliği ile toplumun her kesimin mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "İzmit Belediyesi, çocuk dostu bir belediyedir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla Türkiye'de ilk kez İzmit Belediyesi olarak Çocuk Hakları Masası'nı kurduk. Bu birimimiz sayesinde çocuklarımız haklarını öğrenmektedir. Ayrıca bununla da yetinmeyip Çocuk Hakları Okulu'nu da açtık. Bu okulda da binlerce öğrenciye eğitimler verilmektedir" dedi.

Vali Yardımcısı Osman Sarı da çocuk işçiliği ile ilgili olarak sadece devlet kurumlarına değil başta sivil toplum örgütleri olmak üzere her kesime görev düştüğünü ifade etti. Ticaret Odası'ndaki etkinliğin ardından Yürüyüş Yolu'nda çocuk işçiliğine dikkat çekmek için su ve mendil dağıtıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement