Çömlekçi'de Yağlı Pehlivan Güreşi Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Çömlekçi'de Yağlı Pehlivan Güreşi Hazırlığı

Çömlekçi\'de Yağlı Pehlivan Güreşi Hazırlığı

Milas'a bağlı Çömlekçi köyü bu yıl yedincisi düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 22 Mayıs 2011 Pazar günü yapılacak.

17.05.2012 18:45

Milas'a bağlı Çömlekçi köyü bu yıl yedincisi düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 22 Mayıs 2011 Pazar günü yapılacak.

Çömlekçi Köyü Muhtarı Mustafa Oral ve Güreş Ağası Ruhi Erten'in önderliğinde 20 Mayıs 2012 Pazar günü Bodrum'a bağlı Çömlekçi köyünde bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan etkinlik, Çömlekçi Köyü Muhtarlığı Spor Tesislerinde yapılacak. Çömlekçi Köyü Geleneksel Yağlı Güreşleri'nin en çok ilgi çekecek bir başka bölümünde ise, önümüzdeki yıl yapılacak güreşlerin 'Ağası' belirlenecek.

Çömlekçi Köyü Yağlı Güreşleri'nde Güreş Ağalıklarını 2006 ve 2007 yıllarında Oğuz Kutsi Akhan, 2008'de Demir Topal ve 2009'dan bu yana da Av. Ruhi Erten yapıyor.Tertip Komitesi'nde Muhtar Mustafa Oral, Azalar Erol Uyar, Suat Ayhan, Turan Kök ve Hakkı Baydar'ın yer aldığı, ayrıca bütün Çömlekçi Halkının, Komitenin doğal üyesi olduğu Çömlekçi Köyü Yağlı Güreşleri'ne birçok namlı pehlivan katılacak.

Çömlekçi Köyü Muhtarı Mustafa Oral ve Güreş Ağası Ruhi Erten, tüm güreş severleri Pazar günü yapılacak güreşlere davet etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çömlekçi'de Yağlı Pehlivan Güreşi Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement