Çomü, 2015'de Türkiye'nin En Büyük Üniversite Kütüphanesine Sahip Olacak - Son Dakika
Yerel

Çomü, 2015'de Türkiye'nin En Büyük Üniversite Kütüphanesine Sahip Olacak

Çomü, 2015\'de Türkiye\'nin En Büyük Üniversite Kütüphanesine Sahip Olacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şükriye Aras Hisar, "ÇOMÜ Kütüphanesi'nin 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi unvanını kazanak" dedi.
ÇOMÜ'de her gün yaklaşık olarak 1.000 kitabın...

27.11.2013 10:11

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, "ÇOMÜ Kütüphanesi'nin 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi unvanını kazanak" dedi.

ÇOMÜ'de her gün yaklaşık olarak 1.000 kitabın kataloglara girdiğini belirten Hisar, "bu da yıllık 250-300.000 civarında kitabın kütüphanemize girmesi anlamına geliyor. 2013 itibariyle 500.000 barajını yakaladık. Bu hızla gider isek 2015'de en büyük üniversite kütüphanesi Çanakkale'de olacak" dedi.

Prof. Dr. Hisar, "Üniversitenin kalbi bilgi kaynaklarıdır, kütüphanelerdir. Hızlı teknolojik değişimle kütüphane kavramı da değişiyor. Türkiye ise klasik kütüphaneciliği yakalayamadan yeni nesil kütüphaneler dönemine girmek zorunda kaldı. Biz, ÇOMÜ olarak hem dijital, hem de basılı eser alanında Türkiye'nin en iyisi olmaya adayız. 2,5 yıl önce basılı eserlerde 80.000 civarında devraldığımız kütüphaneyi bugün 500.000 rakamına ulaştırdık. Bunda Şehitlerimiz İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası'nın rolü çok büyük. Tüm Türkiye'den adeta yağan kitaplar Çanakkale Şehitliği'nin yanıbaşında Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesinin yükselmesini sağlıyor. Türkiye üniversitelerinin en büyük eksiklerinden biri de gelişmiş kütüphanelerdir. Örneğin Harvard'ın kütüphanesinde yaklaşık 17 milyon kitap mevcutken, tüm Türk üniversitelerindeki toplam kitap sayısı 12 milyondan azdır. Bizler ÇOMÜ'de bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. ÇOMÜ Kütüphanesi sadece zengin koleksiyonuyla değil, 7 gün 24 saat istisnasız açık kalma özelliğiyle de bir model oluşturuyor. 2012'den bugün bayram günleri de dahil olmak üzere ÇOMÜ Kütüphanesi 7/24 açık. Geceleri 3 ayrı servis ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Bu nedenle geceleri dahi kütüphane yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor" dedi.

ÇOMÜ'nün 5 yıllık hedefinin ise 1,5 milyon kitap olduğunu belirten Hisar, "Kütüphane nedeniyle her gün birçok teşekkür alıyoruz. Kütüphanede geceleyen ziyaretçi sayımız pek çok. Bir öğrencimiz tam 14 gün boyunca kütüphanede kalmış. Şimdilik rekor 14 gün. Kitap nedeniyle Ankara, İstanbul gibi illere gidiş gelişlerde de büyük azalma oldu. Hatta tersine bir göç başladı. Diğer kütüphanelere ödünç verdiğimiz kitap sayısı 30 misli arttı. Ayrıca İzmir, Bursa gibi illerden ÇOMÜ Kütüphanesi'ne gelip tezini, araştırmasını tamamlayan pek çok ziyaretçimiz oldu. Kütüphane kullanım oranlarında da geometrik bir artış yaşıyoruz. ÇOMÜ olarak bu alana yatırımlarımız artacak sürecek ve 5 yıllık süre içinde 1,5 milyon basılı esere sahip olacağız. Bu da ÇOMÜ'yü kütüphanecilikte dünya ligine sokacak, hatta Türkçe eserler açısından aldığımızda dünyanın en iyi üniversitelerinden biri yapacak" dedi - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çomü, 2015'de Türkiye'nin En Büyük Üniversite Kütüphanesine Sahip Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement