Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Çomü\'den Kısa Kısa

"Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı" açılıyor

29.07.2013 11:06

Yükseköğretim Genel Kurulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde "Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı" kurulması talebini onayladı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, program, ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülecek ve hemşirelik alanında master düzeyinde de eğitim verilmeye başlanacak.

Hemşirelik programıyla enstitüdeki yüksek lisans programı sayısı 7'ye ulaştı.

- 10 bin öğrenci, ÇOMÜ'yü seçti

Bu yıl gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavları ve yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık 10 bin öğrenci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, yaptığı yazılı açıklamada, ÇOMÜ'nün tüm yerleştirmeler tamamlandıktan sonra yüzde 100'ün üzerinde doluluk oranına ulaşacağını bildirdi.

ÇOMÜ'nün popüler bir üniversite olduğunu belirten Hisar, şunları kaydetti:

"Bu yıl ÇOMÜ'ye talep geçen yıldan bile fazla. Tüm Türkiye'de tercih sorunu yaşayan fizik, jeoloji, kimya ile birkaç bölüm dışında tüm bölümlerimizde doluluk oranı ilk yerleştirmede yüzde 100. Ek yerleştirmede sorun olan birkaç bölümde de doluluk oranı artacaktır. Yakalanan başarı tesadüf eseri değildir. Günümüzde üniversitelerin öğrenci çekmesi, özellikle başarılı öğrenci çekebilmesi kolay değil. Üniversite sayısı 170'i aştı ve her geçen gün yenileri kuruluyor. Bizim gibi çevre illerdeki üniversitelerin işi biraz daha zorlaşıyor. Çünkü Çanakkale ve çevresinde öğrenci potansiyeli büyükşehirler ile kıyaslanmayacak derecede düşük. Bu nedenle bizi seçen öğrencilerimizin yaklaşık olarak yüzde 95'i Türkiye'nin diğer illerinden. Her yıl kendimizi tüm Türkiye'ye beğendirmek zorundayız. Bu yıl da 10 bin genç ÇOMÜ'nün kalitesine güvenerek burayı seçti. Bu büyük bir başarıdır ve başarının ardında çok sayıda insanın emeği vardır." - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement