Çorum'daki Eğitim Kurumlarına Tablet Dağıtımı Başladı - Son Dakika
Yerel

Çorum'daki Eğitim Kurumlarına Tablet Dağıtımı Başladı

Çorum\'daki Eğitim Kurumlarına Tablet Dağıtımı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Çorum'daki öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı başladı.

17.02.2014 18:11

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Çorum'daki öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı başladı.

Atatürk Anadolu Lisesi'nde yapılan tablet dağıtım törenine; Vali Sabri Başköy, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Fatih projesi kapsamında Çorum'da 900 öğretmen ve 3 bin 500 lise birinci sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıtılacağını söyledi.. Büyük, el ele, gönül gönüle güzel projelere imza atarak eğitimdeki kaliteyi geldikleri noktadan çok daha iyi bir noktaya taşımak için gayret göstereceklerini belirtti.

Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde, eğitimde tarihi atılımlar gerçekleştirildiğini dile getiren Büyük, "Fatih Projesi ile eğitim ve öğretim metodunun yapısı köklü bir şekilde değişerek, okullarımız daha modern bir hale geliyor.Fatih Projesi kapsamında 37 adet lisemizin altyapı çalışmaları tamamladı ve bu okullarımıza 802 adet etkileşimli tahta kurulumu gerçekleştirdi. Bu okullarımızın her birine çok fonksiyonlu fotokopi ve doküman kameraları da teslim edildi. Okullarımızda görev yapan tüm öğretmenlerimizin ise teknoloji destekli eğitim anlamında, hizmet içi eğitimlerini de tamamlandı. Pilot uygulamanın yapıldığı okullarımızda bu güne kadar 606 öğrenci 157 öğretmen olmak üzere toplam 763 tablet bilgisayar dağıttık.Fatih Projesi kapsamında önümüzdeki günlerde 27 meslek lisesi ve ardından 145 ortaokulumuza donanım ve ağ altyapısı kurulumları önümüzdeki günlerde başlayacaktır" dedi,

Büyük'ün konuşmasının ardından öğretmenlere tablet bilgisayarların dağıtımına geçildi. Vali Sabri Başköy, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu ve okulda görevli öğretmenlere tablet bilgisayarlarını teslim etti. Öğrencilerin bilgisayarlarının ise önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılacağı bilgisi verildi.

Vali Sabri Başköy, tüm öğretmen ve öğrencilerin tablet bilgisayarlarının hayırlı olması temennisinde bulundu. Fatih Projesi'nin Türk eğitim tarihindeki en büyük ve en anlamlı proje olduğunu ifade eden Vali Başköy, projenin Çorum eğitimine ve Türk eğitim sistemine olumlu katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'daki Eğitim Kurumlarına Tablet Dağıtımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement