Çukurova'da Kadınlara "Mukabele" Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Çukurova'da Kadınlara "Mukabele" Ziyafeti

Çukurova\'da Kadınlara "Mukabele" Ziyafeti

Adana’nın Çukurova ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle cami ve Kur’an kurslarında kadınlara yönelik başlatılan mukabele programı yoğun ilgi görüyor.

14.06.2016 13:26

Adana'nın Çukurova ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle cami ve Kur'an kurslarında kadınlara yönelik başlatılan mukabele programı yoğun ilgi görüyor.

Ramazan ayında mukabele geleneği, tüm Türkiye'de olduğu gibi Çukurova'da da sürdürülüyor. Çukurova Müftülüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla camilerde düzenlenen mukabele programı kadınlardan ilgi gördü. Çukurova'da Ramazan ayı boyunca sesli olarak bir hafızın veya cami görevlilerinin, okuduğu Kur'an cüzleri o mekanda bulunanlar tarafından dinlenerek veya yüzünden takip ediliyor.

Mahfesığmaz Mahallesi Abdulbaki Fatma Siverekli Kuran Kursu öğreticileri Şule Taş ve Çidem Öntürkler'in okudukları Ramazan mukabelesi Mahmut Karaaslan Yiğit Camiinde her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir katılımla devam ediyor.

Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, "Camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda Ramazan ayı boyunca her gün bayanlara yönelik düzenlenen mukabele programlarının oldukça yoğun geçtiğini gördük" dedi.

Mukabele programına katılan kadınlarda böyle bir uygulama yapmasından dolayı Çukurova Müftülüğü'ne teşekkür ederek, bundan sonraki yıllarda da bu tür programların devam etmesini istediler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çukurova'da Kadınlara 'Mukabele' Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement