Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gösterdiğini belirterek, partilerinin bu konuda diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile yoğun görüşmeler yaptığını bildirdi.

24.06.2014 16:47

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gösterdiğini belirterek, partilerinin bu konuda diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile yoğun görüşmeler yaptığını bildirdi.

Kızıloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin Türkiye'nin nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu, toplumun ne düşündüğünü ve eğilimleri tespit ettiklerini  ifade etti. Kızıloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı adayının partiler üstü, devlet adamı niteliğinde, barış dilini kullanan her kesime eşit mesafede duran, herkesi kucaklayacak bir kişi olması noktasında birleşildi. Partimizin büyük uzlaşma anlayışı çerçevesinde yaptığı bu çalışmalar sonucu sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adı öne çıktı. Partimiz üst kademesince MHP'ye Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önerdik. MHP tarafından da kabul gördü. Ekmeleddin İhsanoğlu, tüm kesimlere eşit mesafede duran, uluslararası saygınlığı bulunan yüksek bir diplomat ve bilim insanıdır. Unutulmaması gereken, biz devlet başkanı seçmiyoruz. Erdoğan, 'Devlet Başkanı' olma hevesinde ve bu yüzden sanki devlet başkanı seçilecekmiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Bizler Anayasaya uygun tarafsız, partiler üstü ve toplumun her kesiminden destek alabilecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement