Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin Kızıltepe ilçe örgütü öncülüğünde Cumhurbaşkanı adayı Selahhattin Demirtaş için seçim bürosunun açılışı gerçekleşti.

31.07.2014 14:23

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin Kızıltepe ilçe örgütü öncülüğünde Cumhurbaşkanı adayı Selahhattin Demirtaş için seçim bürosunun açılışı gerçekleşti.

Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda seçim bürosunun açılışı sırasında önce açıklama DBP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine Mardin olarak resmi bir şekilde başladıklarını söyledi. İlk defa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin halk tarafından yapılacağına dikkat çeken Alkan, şöyle dedi:

"Halkın iradesine önem verdik ve her zaman halkın seçmesi gerektiğini söyledik. İşte bu sefer böyle olacak. Aynı şekilde cumhurbaşkanı adayı Demirtaş sadece bir köşk adayı değil o aynı zaman da kardeşliğin, demokrasinin, eşitliğin ve çözümün adayıdır."

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kendileri için normal bir seçim olmadığını belirterek bu seçimle yıllardır Kürt halkına karşı yapılan inkar ve imhanın bir cevabı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine de dikkat çeken Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu seçimle yılardır bölgede ağlayan anaların cevaplarını zalimlere vereceğiz. Aynı şekilde vereceğimiz oylarla da yıllardır Kürt halkına karşı yapılan inkar ve imhanın cevabını da vereceğiz. Böylece Kürt halkı kendi topraklarında ne istiyor, nasıl bir yaşam istiyor onu öğrenecekler. İlk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı içinde, Halk artık kendi cumhurbaşkanını seçecek ve bizler Kürt halkı adına Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayı oluyoruz. Bunun yanı sıra kardeşlik, eşitlik ve demokrasi için aday oluyoruz. Herkes bunun farkına varsın. Artık bu topraklarda ayrımcılık olmayacağını herkesin eşit olacağını bilsinler. Yaşanan savaşların son bulması için aday oluyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından açılış programına DBP Mardin İl ve Kızıltepe İlçe örgütleri, Kızıltepe Belediyesi eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement