Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Konya'da düzenlenen resmi törenle kutlandı.

29.10.2012 14:20

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Konya'da düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Törenler Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ferit Paşa Caddesi'nde düzenlenen tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Doğan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü bir gelecek vizyonunun bulunduğunu söyledi.

2023'te dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olmak istediklerini ifade eden Doğan, azim ve kararlılığın korunması halinde Türkiye'de demokrasinin kurum ve kurallarıyla daha da oturacağını, ekonomik, bilimsel ve kültürel hayatın çok daha dinamik düzeye ulaşacağını dile getirdi.

Atatürk'ün "Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız" sözleriyle zamanın nasıl kullanılması gerektiğine vurgu yaptığını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Bu duygularla başta sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin, bütün Konyalı vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

Konuşmasının ardından Vali Aydın Nezih Doğan, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile vatandaşların bayramını kutladı.

İki öğrenci tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunmasının ardından resim, şiir, kompozisyon ve spor branşlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunları ekibi de gösteride bulundu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement