Dalko Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Dalko Genel Kurulu Yapıldı

Dalko Genel Kurulu Yapıldı

Köyceğiz'e bağlı Çandır köyünde faaliyet gösteren 598 ortaklı Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nin (DALKO) olağan genel kurulu yapıldı.

13.04.2013 14:51

Köyceğiz'e bağlı Çandır köyünde faaliyet gösteren 598 ortaklı Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nin (DALKO) olağan genel kurulu yapıldı. Yaklaşık 360 üyenin oy kullandığı Genel Kurulda mevcut Kooperatif Başkanı Muhammet Aktaş güven tazeledi.

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifinin Olağan Genel Kurul Kongresi'ne, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakcı, Esnat Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Şoförler Odası Başkanı Halil Erpek, Dalaman Ziraat Odası Başkanı Ünatın Barın, Kooperatif Ortakları ve davetliler yer aldı. Yapıla

Genel Kurul Kongresi'nde verilen bir önerge ile Divan Başkanlığına Atilla Gültekin, Divan Başkan Yardımcılığına Recai Keçeci ve Katiplikleri ise, Ahmet Avcı ile Sezgin Övünç getirildi.

Divan Başkanlığının oluşması ile birlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra 2012 Mali Yılı hesap bilançoları ile Denetim Kurulu tarafından okunan raporlar oylanarak Ortaklar tarafından oy birliği ile kabil edilip, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Aktaş ve Yönetim Kurulu ortaklarından almış oldukları oylarla güven tazelemiş oldu.

Genel Kurul ile ilgili açıklamada bulunan DALKO Başkanı Muhammet Aktaş, "2012 Olağan Genel Kurulu toplantımızı biraz önce sonuçlandırdık. Genel Kurul gayet güzel bir atmosferde geçti. Bazı muhafelet olacaktır, ithamlarda bulundular ama onlarıda sanırım cevapladık. Katılım oldukça yüksekti, katılımdan memnunuz. Ortaklarımız, genel kurulda denetim ve yönetim raporlarını oy çokluğu ile ibra ettiler, mali durumumuzu ibra ettiler. Bize güvenleri tamdı, tam olduğunu bir kez daha gösterdiler. Ortakların hepsini çok teşekkür ediyorum. Kooperatif iyi yolda, mali durum olarak hiç bir vergi borcu ve işçimize borcumuz yok. Sadece bir kısım kıdem borcumuz var onu da karşılayacak paramız ve stokta mallarımız mevcuttur. Genel kurulumuz hayırlı olsun" dedi.

Dalko olarak yapmak istedikleri yeni yatırımları yapılan şikayetler yüzünden geciktirmek zorunda kaldıklarını

belirten Muhammet Aktaş," Yapılan şikayetlerden dolayı biraz elimiz daraldı. Önümüze engeller çıktı. Projelerimiz vardı, soğuk hava zincirleri, balık yumurtasının daha hijyenik şartlarda üretimi ve bunun sağlıklı bir biçimde pazara ulaşımı. Bunun hakkında da Tarım Bakanlığından üretim belgesi alacaktık. Şu an üretiyoruz ama kısıtlı ürettiğimiz malı dış piyasaya satamıyoruz, iç piyasaya satabiliyoruz. Küçük sıkıntılarımız var ama bunlar geçecek. Bundan sonraki dönemlerde elverdiği ölçüde kendimizi yenilemeye gayret göstereceğiz. Kooperatifte 70 civarı personel çalışıyor, bunlar sendikalı ve sigortalı. Aylık 180 bin lira gibi bir giderimiz mevcut. Bunlarda tabiki gölde üretilen balıktan elde edilen gelirle karşılanıyor, fabrikamız yok. Koruyarak, üretek elde ediyoruz ve bu malları pazarlıyoruz. Başka bir gelirimiz yok. Bazen mevsimsel, bazende doğal şartlardan dolayı balık stoklarında azalma ve çoğalma oluyor. Bunun yüzünden mevcut bütçemizi ayarlamamız gerekiyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalko Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement