Dar Gelirli Ailelere Hayvan Yardımı - Son Dakika
Yerel

Dar Gelirli Ailelere Hayvan Yardımı

Dar Gelirli Ailelere Hayvan Yardımı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde dar gelirli ailelere küçükbaş hayvan yardımı yapıldı.
Taşlıçay Kaymakamlığı tarafından ilçede yaşayan 23 dar gelirli aileye 14'er koyun ve 1'er koç olmak üzere 345 küçükbaş hayvan dağıtıtı.

06.12.2013 17:23

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde dar gelirli ailelere küçükbaş hayvan yardımı yapıldı.

Taşlıçay Kaymakamlığı tarafından ilçede yaşayan 23 dar gelirli aileye 14'er koyun ve 1'er koç olmak üzere 345 küçükbaş hayvan dağıtıtı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçeye bağlı köylerde önceden tespit edilen maddi durumu yetersiz olan ailelere ilk 2 yıl ödemesiz 6 yıl vadeli, faizsiz küçükbaş hayvan desteğinde bulunulduğunu belirten Kaymakam Atif Çiçekli, "İlçemizde yaşayıp da maddi durumu yetersiz olan ve vakfımız tarafından destek verilmeye uygun görülen 23 haneye, hane başı 14 koyun ve 1 koç olmak şartıyla toplamda 322 koyun ve 23 koçun dağıtımını gerçekleştirdik. Bu projemiz kapsamında vatandaşlarımız ilk iki yıl boyunca hiçbir ödeme gerçekleştirmeyecekler. Akabinde takip edecek olan altı yıl içinde faizsiz bir şekilde her yıl eşit taksitlerle bu hayvanların borcunu ödeyecekler. Bu proje ile dar gelirli ailelerimizin gelirlerini artırmış olacağız. Bunun mutluluğu içerisindeyiz. Hak sahibi tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Kağnılı Köyü Muhtarı Hasan Karahan ise, projenin dar gelirli vatandaşlara iyi bir imkan sunduğunu belirterek Kaymakam Çiçekli'ye ve vakıf heyetine teşekkür etti. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dar Gelirli Ailelere Hayvan Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement