Denizden Dev Bir Deniz Bisikleti Çıkartıldı - Son Dakika
Yerel

Denizden Dev Bir Deniz Bisikleti Çıkartıldı

Denizden Dev Bir Deniz Bisikleti Çıkartıldı

Deniz Temiz Derneği Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi ile Fethiye Belediyesi, iş birliği ile Fethiye kordon boyunda kıyı temizliği gerçekleşti.

11.09.2013 10:01  Güncelleme: 10:10

Deniz Temiz Derneği Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi, Fethiye Belediyesi, Deniz Ticaret Odası ve Şoförler Odası iş birliği ile Fethiye kordon boyunda kıyı temizliği gerçekleştirildi.

Dalgıç Turgut Alpugan'ın gözetiminde yapılan kıyı temizliğinde Fethiye körfezinde kıyıya çok yakın bir bölgede 6 yıl önce batmış bir deniz bisikleti vinç yardımıyla çıkartılabildi. Denize dalış yapan bir dalgıç deniz bisikletini deniz dibinde görünce kordon boyuna vinç çağrıldı. Çok sayıda yabancı turistin yanı sıra vatandaşlarında büyük ilgi ile izlediği deniz dibi temizlik etkinliğinde oldukça büyük deniz bisikletine bir dalgıç'ın yardımıyla halat bağlandı. Deniz bisikleti yılların birikintisi midye kaplı vaziyette bulunduğu yerden çıkarılırken hemen herkes deniz dibindeki kirliliğin boyutunu bir kez daha görmüş oldu. Fethiye Deniz ticaret odası başkanı Şaban Arıkan insanları bilinçlendirmek için bu etkinliğin düzenlendiğini belirterek "Denizlerin sahibi içindeki canlılardır. İnsanlar olarak bizler denize hiçbir atık atmamalıyız. Burada 6 yıl önce batmış bir deniz bisikletini çıkarttık. Eğer denize batan bir şey olursa bunun anında çıkartılması lazım" dedi.

Deniz Temiz Derneği görevlisi Ersin Özer de, "The Ocean Conservancy tarafından 1986 yılında Amerika'da organize edilen ve artık tüm Dünya'da en geniş katılımlı gönüllü kıyı temizliği organizasyonuna dönüşen kampanyanın Türkiye'deki çalışmaları 2002 yılından bu yana Deniz Temiz Derneği/TURMEPA tarafından koordine ediliyor"diyerek kordon boyunda Kültür merkezi önündeki deniz içinde bulunan deniz bisikleti çıkartıldı. Bu deniz bisikleti denizden çıkartılanlarla birlikte merkezimizde sergilenecek"dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizden Dev Bir Deniz Bisikleti Çıkartıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement