Depremzede anne: "Çadır kentte her şeyimiz karşılanıyor" - Son Dakika
Yerel

Depremzede anne: "Çadır kentte her şeyimiz karşılanıyor"

Depremzede anne: "Çadır kentte her şeyimiz karşılanıyor" Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından eşinin ailesi ile birlikte hayatını sürdürdüğü ev ağır hasar alan Gülbahar Saz, yetkililerden kendisine ait yeni bir ev yapılmasını isterken, çadır kentte şuanda tüm ihtiyaçlarının...

05.04.2023 10:27  Güncelleme: 10:47

Depremzede anne: "Çadır kentte her şeyimiz karşılanıyor"

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından eşinin ailesi ile birlikte hayatını sürdürdüğü ev ağır hasar alan Gülbahar Saz, yetkililerden kendisine ait yeni bir ev yapılmasını isterken, çadır kentte şuanda tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 şiddetindeki 2 büyük deprem 11 ilde binlerce yıkıma ve can kayıplarının yaşanmasına neden oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen afetin ardından birçok hikaye yarım kaldı, yüzlerce vatandaşın büyük emekler vererek aldıkları evler ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Onikişubat ilçesine bağlı Şahinkayası köyünde eşinin ailesi ile birlikte yaşayan Gülbahar Saz'da yaşanan deprem sonrası evleri kısmen yıkılarak ağır hasar aldı. Bir kısmı yıkılan evlerini terk ederek AFAD'ın kurduğu çadır kentte yaşamını sürdüren Saz, çadır alanında tüm ihtiyaçların karşılandığını söyledi.

"Köyden buraya ulaşamasaydım çocuğum ölmüştü"

Depreme uykuda yakalandıklarını ifade eden Gülbahar Saz, "Geceki depremde bir şey olmadı evimize ama öğlenki depremde evimiz yıkıldı, mallarımız gitti, hayvanlarımız öldü. Deprem gününde yiyecek içecek bir şey bulamadık, zaten buraya geldiğimizde havale geçirdi. Eşim burada abim ile beraberdi, abim göçük altında kaldı. Eşim çıktı, ev öyle çökmüş. Allah razı olsun hepsinden. Ben köyden buraya ulaşamasaydım çocuğum ölmüştü, baygınlık geçirerek havale geçirmişti. İhtiyacımızın tamamı karşılanıyor burada" dedi.

"Bana ayrı bir ev yapılmasını istiyorum"

Kayınbabasının evinde yaşadıklarını söyleyen Saz, "Köydeyken her şey kendimize aitti. Her şeyi kendimiz yapıyorduk. Ben 3 yıllık evliyim, eşimin maddi açıdan biraz sıkıntılı dönemde ve yardıma ihtiyacı var. Ayrı eve de çıkamıyorum. Depremzedelere ev yapılırken, ben kendime ayrı bir ev istiyorum. Kayınvalideme ayrı bir ev, bana bir ayrı ev olmasını istiyorum. Benim Cumhurbaşkanımızdan tek dileğim bu, başka bir şey istemiyorum. Ayrı bir evim olsa, iki aile bir evde kalıyoruz burada bile sıkıntı oluyor" ifadelerini kullandı.

Depremzede anne: "Çadır kentte her şeyimiz karşılanıyor"
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremzede anne: 'Çadır kentte her şeyimiz karşılanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement