Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin kuruluş yıldönümünde bir araya geldi.

13.12.2012 14:32

////////////

mimar ve mühendisler gazetecilerle buluştu

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin kuruluş yıldönümünde bir araya geldi. Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Doç. Dr. Işıl Var, 16'ncı kuruluş yıldönümünü özel bir günde kutladıklarını belirterek "Yerli malı haftasının başlangıcı olan 12.12.2012'de odamızın kuruluş yıldönümünü kutlamaktan onur duyuyoruz" dedi. Tören sırasında, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu'nun da aynı saatlerde toplantıda olduğunu öğrenen oda başkanları, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerini kutlamaya davet etti. Bunun üzerine Başkan Esendemir ile birlikte 2. Başkan Salim Büyükkaya, Genel Sekreter M.Ömer Üney, Mali Sekreter Özcan Aladağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Basri Baş, Mustafa Özke, Durmuş Ali Başkan, Kübra Ünlüpınar ve Mutlu Mete mühendislerin kutlamasına katıldı. Etkinlikte, TMMOB İKK Sekreteri Nazım Biçer, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şube Başkanı Şahin Yeter, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Şube Başkanı Mehmet Mak, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Şube Başkanı Mehmet Tatar da yer aldı.

ADANA,(DHA)

////////////

Mersin'in başarı öyküsünü anlattı

MERSİN Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, turizm gelirlerinden daha fazla pay almak isteyen ülkelerin bir araya geldiği Uluslararası Meditour Konferansı'nda, katılımcılara Mersin'in turizmdeki tercrübelerini anlattıklarını söyledi.

Başkan Olcar, Marsilya'da katıldıkları Meditour Konferansı ve SeaTrade MED Fuarı'yla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Mersin'in Akdeniz ve kruvaziyer turizminde yükselen bir trend içinde olduğunu, sadece bilgi alan değil, bilgisini paylaşan konuma geldiğini vurgulayan Olcar "Uluslararası katılımcıların Mersin'in tecrübelerini dinlemesi kentimiz açısından gurur verici bir başarı kanıtı" diye konuştu. Olcar şöyle devam etti:

"Dünyada yaşanan ekonomik kriz ve Arap Baharı Akdeniz ülkelerinin ekonomilerini olumsuz etkiliyor. Bu yüzden turizm gelirlerine kurtarıcı gözüyle bakılıyor. Konferansta dünya turizminde ortak bir Akdeniz markası oluşturabilmek için, işbirliğini geliştirme yolları ve yenilikçi projelere olan ihtiyaç vurgulandı. Bu noktada, Mersin'in başarısı ve tecrübeleri önemli bir örnekti. Saint Paul Yılı etkinliklerinden başlayarak, sayın valimizin başkanlığında yürütülen Tarihi Kent Merkezi Projesi ve Kruvaziyer Liman Kenti Mersin Projesi gibi birçok konuda platformumuzun yaptığı çalışmaları ve Mersin'e kazandırdıklarını anlattık. Özellikle kruvaziyer sektörüne yönelik olarak katıldığımız fuarlarda kentin tüm dinamiklerinin oluşturduğu heyetlerle birlikte görüşmeler yapmamız, çalışmalara başladığımız 2012 yılında gemilerin Mersin'i ziyaret etmesini sağladı. Bugün gelinen noktada Mersin'in yer bulduğu 2013 yılı tur programları, web siteleri ve sosyal medyada yer alıyor. Tüm bu başarılar tanıtım için sanal dünyayı daha fazla kullanmak isteyen turizm profesyonellerinin ilgisini çekti."

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(13.12.2012)

//////////////

Karboğazı'na ilk kar

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesinde, Karboğazı Kayak Merkezi'nin yapılacağı bölgeye yılın ilk karı yağdı. Akşam saatlerinde başlayan yağışlarda kar kalınlığı şölen alanında 5, mekanik tesislerin yapılması planlanan yerlerde 40 santime ulaştı. Gülek Belediye Başkanı Mustafa Tekin, bölgenin imar planlarının kış turzmine uygun hale getirildiğini, teleferik ve telesiyejlerin yerlerinin belirlendiğini belirterek "Turizm tesisleri için yatırımların gelecek yıl başlayacağına inanıyoruz" dedi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(13.12.2012)

/////////////////////

İtalyan üreticiler Alata'yı gezdi

İTALYA'nın Sicilya Bölgesi Süs Bitkileri Birliğine üyelerinden oluşan bir heyet, Erdemli İlçesi'nde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamındaki ziyarete katılan 13 İtalyan üretici, Araştırma İstasyonu Müdürü Dr.Davut Keleş ile görüştü. Dr. Keleş, yaptığı değerlendirmede Avrupa'da ekonomik krizin etkisini hala sürdürdüğüne dikkat çekerek "Birçok ülke iflasını ilan etmiş durumda. Euro bölgesinin krizden çıkması, Çin, Hindistan, Latin Amerika ve ABD ile rekabet edebilmek için, bu ziyaretler bizim ticaretin bilimin gelişmesi açısından çok önemli. Araştırma enstitüleri de dahil olduğunda işbirliğinin katma değeri daha fazla artıyor. İşte İtalya'nın Sicilya bölgesinden gelen sektör temsilcileri bizden bunu istiyor" dedi.

Sicilya'nın Messina bölgesi Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Maimone Giuseppe ise Alata'nın narenciye ıslahı konusunda yaptığı birçok çalışmayı yakından takip ettiklerini vurgulayarak "Özellikle de küt dikenli türü limonda 'çekirdeksiz limon' üretmenizi takdirle karşılıyoruz. Her ne kadar üyelerimizin çoğunluğu süs bitkileri ile iştigal etseler de temelde narenciye ili uğraşmaktadırlar" diye konuştu. Giuseppe, Türkiye ile sektörel işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

MTSO İLE İŞBİRLİĞİ ARAYIŞI

İtalyan heyet Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) da ziyaret etti. MTSO Yönetim Kurulu üyesi Kasım Tanrıöver ziyarette yaptığı konuşmada "Oda olarak önem verdiğimiz, süs bitkileri sektörüyle ilgili olarak sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Süs bitkileri, Türkiye ve bölgemizde yeni gelişen bir sektör. Sizlerin deneyimlerinden faydalanmak isteriz. Artık ülkelerin birbirleriyle çılgın rekabet yapmak yerine stratejik işbirliği yapması lazım. Bu ziyaretin iki taraf içinde çok yararlı olacağını düşünüyorum" dedi. MTSO Proje Sorumlusu Erdem Yatkın da Mersin'de süs bitkileri sektörü konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

MERSİN, (DHA)

(13.12.2012)

////////////////////

Özcan: Müzik festivalini destekleyeceğiz

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2013 yılında 12'nci kez düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne gereken desteği vereceklerini söyledi. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı ve Yürütme Kurulu üyeleri Dırahşan Bulut, Ferda Er, Süleyman Cengiz ve Nuran Kurtuluş Başkan Özcan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Selma Yağcı, müzik festivalinin Mersin'in tanıtımına büyük katkısı olduğunu vurgulayarak "Bugüne kadar festivale en büyük desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a çok teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Özcan da, bu yıl yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen yürütme kurulu başkanlığını kabul eden Yağcı'ya teşekkür ederek "Bu festival zaten kendisi ile özdeşleşmiştir. Mersin'de yaşayan insanların genelinde sanata, kültüre ve spora yoğun bir ilgisi var. Biz de bu ilgiden yola çıkarak, kültür, sanat ve sportif etkinliklere büyük önem ve destek verdik. Bu üç konuda büyük yatırımlar yaptık. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin de kentimizin tanınmasında ve kültürel bir kimlik almasında önemli bir rol oynamaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale gereken desteği vereceğiz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(13.12.2012)

///////////////////////////

Budanan ağaçlar yoksula yakacak oluyor

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budanan dallarını dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyor. Şu ana kadar 260 aileye ulaştırılan 500'er kilogramlık odunların bu yıl yaklaşık 2 bin aileye dağıtılması hedefleniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Dülük Tabiat Parkı'nı belediye uhdesine aldıktan sonra yıllardır orada ağaç budama işlemini devam ettiriyoruz. Budama işlemleriyle elde edilen odunları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret gösteriyoruz" dedi. İlk yıl 400, ikinci yıl 600, bu yıl ise yaklaşık bin ton civarında odunu ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını anlatan Fadıloğlu, "Buradaki kaynağın verimli kullanılması adına bir taraftan ağaçların verimli gelişmesi sağlanıyor diğer taraftan da Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası aracılığıyla elde edilen odunlar ihtiyaç sahiplerine aktarılıyor" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.12.2012)

///////////

CHP'liler aşure dağıttı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Şahinbey İlçe Başkanlığı muharrem ayı dolayısıyla Türkmenler Caddesi'nde vatandaşlara ve esnafa aşure ikramında bulundu. Aşure dağıtımına İl Başkanı Mehmet Gökdağ, CHP'li meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. CHP Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, "İçinde bulunduğumuz muharrem ayı Hz. Ali'nin evlatlarının Kerbela'da şehit edilmesi ile tüm İslam aleminin duyduğu acı ve kederin yoğunlaştığı aydır. Bu ayın ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünyada barış ve huzurun egemen olması dileğiyle başta Kerbela şehitleri olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.12.2012)

////////////

Polisten kan bağışı seferberliği

ULUSLARARASI Polis Birliği Türkiye Başkanlığı (IPA) Gaziantep Şubesi koordinatörlüğünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü binasında başlatılan kan bağışı kampanyasına Gaziantep Emniyet Müdürü ve aynı zamanda IPA Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer Aydın, Türkiye Kızılay Derneği Doğu Akdeniz Bölge Kan Merkezi ve Gaziantep Kan Bağış Merkezi Müdürü Tunçhan Demir, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, IPA Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katılarak kan verdi. Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, IPA üyesi emniyet teşkilatı üyelerinin kan vermek için yarışa girdiklerini belirterek, "Bu sosyal sorumluluk duygusunu IPA üyeleri ve emniyet mensubu arkadaşlarımız arasında geliştirmek istiyoruz. Her sağlıklı bireyin düzenli olarak doktor kontrolünde kan bağışı kampanyasını teşvik etmek istiyoruz" dedi. Polislerin yoğun ilgi gösterdiği kampanya 14 Aralık'a kadar sürecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.12.2012)

//////////

Rutkay Aziz ve Taner Barlas coşkusu

TÜRK tiyatrosunun duayen sanatçıları Rutkay Aziz ve Taner Barlas 'Adalet Sizsiniz' adlı oyunu sahnelemek için geldikleri Mersin'de söyleşiye katıldı. Rutkay Aziz ve Taner Barlas oyun öncesi Forum Mersin'de hayranlarıyla bir araya geldi. Oyunun yazarı Ümit Denizer ile birlikte Forum Mersin'de hayranlarının sorularını yanıtlayan Rutkay Aziz ve Taner Barlas ilk defa bir alışveriş merkezinde söyleşiye katıldıklarını dile getirdi. Söyleşinin ardından Ümit Denizer'in kaleme aldığı 'Adalet Sizsiniz' sahnelendi. Oyun, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayın içinde yer alan Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti üzerinden adalet kavramını sahneye taşıyor.

MERSİN, (DHA)

(13.12.2012)

//////////////////

Gaziantep'te 'İtalyan' sinema günleri

GAZİANTEP'te Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi'nde Aralık ayı boyunca İtalyan sinema günleri düzenlenecek. Etkinlik süresince İtalyan Yeni Gerçekçilik akımının önemli örnekleri gösterime sunulacak. Acı Pirinç, Bisiklet Hırsızları, Kızıl Çöl, Roma Açık Şehir, Sonsuz Sokaklar, Umberto D adlı filmler 'Dolce Vita - Tatlı Hayat' başlığı altında ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak. Sinema gösterimleri Kırkayak Sanat Merkezi'nin Akyol Mahallesi, Atatürk Bulvarı Şaban Sok No: 36'da gerçekleştirilecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.12.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement