Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(15.5.ADANA Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Atatürk Parkı'nda düzenlendiği iki farklı etkinliğin saatleri çakışınca protokolde kriz yaşandı.)

15.05.2013 15:28

(15.5.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Programlar çakışınca protokolde kriz çıktı

ADANA Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Atatürk Parkı'nda düzenlendiği iki farklı etkinliğin saatleri çakışınca protokolde kriz yaşandı. Duruma tepki göstererek etkinlik alanından ayrılmak üzere otomobiline giden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kendilerinin programına öncelik verilince alana geri döndü.

Adana Valiliği'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamındaki 'Gençlik Yürüyüşü ve Gençlik Koşusu'nun ödül töreninin yapılacağı Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne saat 10.00'da aynı anda Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz da Uluslararası Engelli Gençlik Festivali açılışı için geldi. 'Gençlik Yürüyüşü ve Gençlik Koşusu'nda dereceye giren öğrenciler ile Sevgi Yürüyüşü'ne katılacak engelli ve yakınları da alanda toplandı.

'SUSTUK AMA ARTIK YETER'

Aldırmaz, iki farklı törenin aynı anda programlandığını görünce, Vali Yardımcıları Durmuş Gencer, Halis Arslan ve Mehmet Ali Özkan'ın yanına giderek, program karışıklığına tepki gösterdi. Tören alanından ayrılmak üzere aracına yönelen Aldırmaz'a açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kendilerinin de Engelli Festivali Sevgi Yürüyüşü'ne katılacağını anlattı. Bu sırada Gençlik Yürüyüşü ödül töreninin yapılacağı anons edildi. Aldırmaz "Burada Uluslararası Engelli Festivali yapıyoruz. Burada ayrı baş olmaz... Şu an İstiklal Marşı ve saygı duruşu olması lazım. Önce İstiklal Marşı olması lazım. Ödül mü önce olur? Yazıklar olsun. Sustuk, sustuk ama yeter artık" sözleriyle tepkisini sürdürdü. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın başlaması ile tartışmalar sona erdi. Ardından yürüyüşte dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi ve engellilerin Sevgi Yürüyüşü başladı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(15.5.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Sanayiciler sandığa gitti

ADANALI sanayiciler, Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) yeni dönem yönetimi ve meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Mevcut başkan Sadi Sürenkök ile Zeki Kıvanç'ın başkanlık için yarıştığı seçimlerin ilk etabında sanayiciler, 23 meslek komitesi ve 49 üyeli meclis için oy kullandı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki ADASO hizmet binasında gerçekleştirilen seçimlere, sanayiciler büyük ilgi gösterdi. İnşaat mühendisi ve müteahhit Sadi Sürenkök'ün ikinci dönem için yeniden göreve talip olduğu seçimlerde, bir önceki seçimde Ümit Özgümüş'e karşı başkanlık yarışını bir oyla kaybeden tekstilci Zeki Kıvanç da üyelerden destek istedi. Seçimlerde, Sadi Sürenkök ve Zeki Kıvanç ile ekipleri, oy kullanmak için gelen sanayicilerle yakın temas kurup desteklerini talep etti. Başkan adayları Sadi Sürenkök ve Zeki Kıvanç, kendi meslek gruplarında oylarını kullandı. 23 meslek komitesi ve 49 üyeli meclis için oy kullanılan seçimlerin ikinci etabı 21 Mayıs'ta yapılacak ve 11 kişilik yönetim kurulu belirlenecek.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(15.5.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Gençlik yürüyüşü ve koşusu

ADANA'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında "Gençlik Yürüyüşü ve Gençlik Koşusu" yapıldı. Yarış sonunda dereceye giren öğrencielere madalya verildi.

Valilik binası önünde Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın işaret ateşi ile başlayan yürüyüşe, Vali Yardımcıları Durmuş Gencer ve Mehmet Ali Özkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, okul ve dernek temsilcileri ile çok sayıda genç katıldı. Yarışın başlamasının ardından protokol üyeleri ve gençler, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, Atatürk Parkı'na yürüdü. Burada düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Park önüne kurulan standlarda öğrencilere ücretsiz kitap, şapka ve t-shirt dağıtıldı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(15.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Şehir plancılarından itiraz

ADANA'da 5 Ocak Stadı'nın yerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut ve AVM yapılmasına yönelik imar planı değişikliğine karşı Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şubesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yasal itiraz sürecinde itiraz etti.

Adana İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne nedenleriyle birlikte 10 Mayıs'ta itiraz dilekçesi sunduklarını belirten Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya "Onaylı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı paftaları ile Plan Açıklama Raporları 11.4.2013 tarihinden itibaren 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarılmıştı" dedi.

İTİRAZLARINI SIRALADI

Söz konusu plan değişikliği sahasının önceki imar planlarında 'Kentsel Spor Alanı' olarak görüldüğünü kaydeden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Şehircilik literatüründe, stadyum, kapalı spor salonları, parklar, yeşil alanlar ve rekreasyon alanları gibi sahalar açık ve yeşil alanlar olarak değerlendirilmektedir. Adana kent merkezinde kalan stadyum alanının kent dışına çıkarılması olumludur. Ancak yerine yoğunluğunu artıracak konut ve ticaret alanı yerine park, kongre amaçlı kullanılabilecek kültürel tesisler, küçük spor sahaları gibi kamunun sosyal donatı gereksinimlerini karşılayacak kullanışlar ile yer altına da teknik donatı eksikliğini giderecek kapalı bölge otoparkları yapılmalıdır. Plan değişikliğinin kamu yararına ve yoğunluk artışı kurallarına aykırı oluşu, artan nüfusun kentsel ve teknik altyapı standartlarını karşılamadığı, 'uçuş konisi' gibi eşiklere dikkat edilmeden hazırlandığı gerekçeleri ile 11.4.2013 tarihinden itibaren 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarılan plana itiraz ediyoruz."

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(15.5.2013 FOTOĞRAF)

///////////

Eczacı Odası'ndan resim ödülleri

ADANA Eczacı Odası tarafından 14 Mayıs Eczacılık Haftası etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Yaşamımızda Eczacı ve Eczanenin Önemi' konulu resim yarışmasında

dereceye girenlere ödülleri verildi. Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, bu yıl 2'ncisi yapılan yarışmayı

geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek "İlaç, eczacı ve eczane günlük yaşamımızda olduğu kadar insanlık tarihinde sağlıklı yaşamın en önemli konusudur. 14 Mayıs Eczacılık haftası ile ilgili olarak bilinç oluşturma ve gençlerin sanatsal çabalarını desteklemek amacıyla liselerarası bir

resim yarışması düzenledik" dedi. Özkan, daha sonra yarışmada dereceye giren Çukurova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri Emre Dağ, Kaan Dağtekin, İnan Özyıldız, Faruk Çelik, Mehmet Ali İlhan ile TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Özcan'a ödüllerini verdi. Özkan, dereceye giren resimleri kartpostal olarak kullanacaklarını kaydetti.

ADANA,(DHA)

///////////////

Mut kayısı festivaline hazır

MERSİN'in Mut ilçesinde geleneksel Kayısı Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 7-8-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Festivalle ilgili hazırlıkların son aşmaya geldiğini belirten Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, "Bu yıl da festivalimizin görkemli ve izlenilebilir olması için çalışmalarımızı yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Mut'u marka bir şehir yapma doğrultusundaki çalışmalarımızın festivalimiz de önemli bir ayağını oluşturuyor" dedi. Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı 7 Haziran Cuma günü saat 14'te Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılacağı açılış töreniyle başlayacak olan festivalde

halk oyunları gösterileri sunulacak, çeşitli sergiler açılacak, karakucak güreşleri ve sünnet şöleni düzenlenecek. Festivalin gece bölümünde ise belediye sponsorluğunda Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Sevcan Orhan, Hüseyin Kağıt ve Deniz ilçe stadyumunda ücretsiz halk konserleri verecek.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(15.5.2013)

////////////

Tuselog proje gurubu Tarsus'ta

TÜRK- İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) proje ortakları Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. Belediye temsilcileri, Belediye Hizmetlerinde Kalite ve Verimlilik Projesi sürecinde Tarsus Belediyesi'nin ev sahipliğinde bilgilerini ve deneyimlerini paylaştı. Ziyaretten dolayı konuklara teşekkür eden Başkan Kocamaz, "Tarsus Belediyesi altyapı konusunda Türkiye'de bir numaradır. Kentin bütün altyapı çalışmaları bizim dönemimizde yapıldı. İçme su arıtma, atık su arıtma otogar ve aklınıza gelen bütün büyük projeler bizim dönemimizde gerçekleştirildi. 1994'ten bu yana hem kentleşmenin gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz hem de kültürel değerlere ve medeniyetlere sahip çıkmaya gayret gösteriyoruz" dedi. Tarsus Belediyesi'nin

Belediye Hizmetlerinde Kalite ve Verimlilik Projesi'ndeki proje ortakları olan Şişli (İstanbul), Çorum, Manisa ve Huddinge Belediyesi (İsveç) yetkilileri Tarsus'un tarihi, turistik ve kültürel yerlerini gezerek kenti tanıma olanağı da buldu.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(15.5.2013)

/////////////////

Başkan Kara, bilim fuarını gezdi

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, Dede Korkut İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim Fuarı'nı gezdi. Başkan Kara, fuarda izlenime sunulan deneyleri yakından inceledi. Belediye meclis üyesi Meryem Çapar Sümbül ile birlikte fuarı gezen Başkan Kara, çalışmalarda emeği geçenleri kutladı. Kara, "Bu tip etkinliklerle çocuklarımız bilimi daha çok sevecek ve bu konulara daha çok eğileceklerdir. Araştırmacı bireyler oldukları müddetçe halkımız ve ülkemiz devamlı gelişecektir. Burada bugün bu öğrencilerimizin ufkunu görmenin mutluluğunu yaşadım. Öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Bu tür etkinliklerin önünü açan İl Milli Eğitim Müdürümüz Kadir Kılıç'ı ve müdürlüğümüzü de kutluyorum" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(15.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Küçük mucitler projelerini sergiledi

MERSİN Toroslar Çağdaşkent Ortaokulu'nda TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuarda 60 öğrencinin çalışmaları sergilelendi. Etkinliğin açılışını Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Güler ve İlçe Mili Eğitim Müdürü Ali Yılmaz yaptı. Okul Müdürü İdris Çınar, öğrenciler arasında bilim kültürün geliştirilmesi amacıyla ülke genelinde belirlenen, bilim fuarları düzenlenecek bin pilot okul arasında yer aldıklarını söyledi. Çınar, "Proje kapsamında okulumuzda Fen ve Teknoloji öğretmenlerimiz Dilek Göçen ve Hidayet Küçükbaykal tarafından 'Bu Benim Eserim' adı altında 60 öğrenci tarafından projeler üretildi. Bu proje kapsamında öğrencilerimizce hazırlanan eserler bugün görücüye çıktı. Öğrencilerimizin eserleri bir hafta süresince sergilenecek" dedi.

Protokol üyeleri ile birlikte standları gezerek öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgi alan Kaymakam Çıtak, okul idarecilerini, proje öğretmenleri ve öğrencileri kutladı.

MERSİN, (DHA)

(15.5.2013)

////////////////////////

Engelli öğrencilerin polisevi keyfi

OSMANİYE'de İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, engelli öğrencilere Polisevi'nde farklı bir gün yaşattı.

Vali Celalettin Cerrah Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, Tosyalı Mesleki Uygulama ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 80 öğrenci, Osmaniye Polisevi bahçesinde bulunan parkta düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Başkomiser Serdar Cöcü, engelli vatandaşlarımızla birlikte olmaktan her zaman mutluluk duyduklarını, engellilere yönelik projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Rehabilitasyon Merkezi görevlileri ise engelli öğrencilere mutlu bir gün geçirmelerini ve polislerle kaynaşmalarını sağlayan Emniyet teşkilatına teşekkür etti.

İBRAHİM EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

(15.5.2013

/////////////////

Bozyazı sigara sınavını geçti

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde faaliyet gösteren market ve tekel işletmeciliği yapan esnaf, tütün mamullerine yönelik denetimde tam not aldı.

Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından geçtiğimiz hafta yapılan denetime İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr.Ahmet Hakan Acı, İlçe Tütün Koordinatörü Sağlık Memuru Hasan TAŞ, İlçe Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jnd.Uzman Çvş. Şahin Aslan Tekmen Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Katar katıldı. Basın eşliğinde halka açık kapalı alan ve işyerlerinde 4207 Sayılı Kanun gereğince yapılan denetim Bozyazı genelinde uygulandı.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr.Ahmet Hakan Acı, yapılan denetimlerde 4207 sayılı yasa ihlallerine rastlanmadığını belirterek, işyeri sahipleri ve müşterilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA)

(15.5.2013)

////////////

Kadın çiftçilere eğitim

MERSİN Ziraat Odası ve Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çiftçi bilgilendirme çalışmaları kapsamında, Arslanköylü 20 kadın çiftçiye teknik eğitim verildi.

Eğitim toplantısı Erdemli'de bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda yapıldı. Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün tahsis ettiği araçla Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'na götürülen Arslanköylü 20 kadın çiftçi toprak analiz laboratuarı, deneme parselleri, örtü altı sebze, çiçek, çilek ve örtü altı muz serasıni gezdi. Kadın çiftçilere görevli teknik elemanlarca alternatif ürünler, bölgede yetiştirilen ürünler ve genel yetiştiricilik uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, "Çiftçilerimize yönelik yapmış olduğumuz eğitim çalışmaları aralıksız olarak sürdürülecektir. Amacımız bilinçli çiftçilerle kaliteli ve verimli ürünler yetiştirmektir. Ziraat odası olarak kurum ve kurumlarla iş birliği içerisinde düzenlediğimiz eğitim çalışmalarının amacına ulaştığını düşünüyorum. Bu sebeple bu eğitimleri önümüzdeki günlerde de hızla devam ettirip diğer ilçelerimizde bulunan çiftçilerimize yönelik olarak yapılması planlanmaktadır" dedi.

Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Kartal ise "3'ncü etap yapılan bu teknik gezi kadın çiftçi eğitimine verdiğimiz önemi göstermektedir. Yapılan teknik geziler bölge üreticilerimizin tarımsal konularda kendilerini geliştirmesinde önem arz etmektedir" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(15.5.2013)

////////////////////

Gülek'te tescil başladı

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesinde, Belediyenin girişimi sonucu tapulama döneminde tescil dışı bırakılan arazilerde ölçüm başlatıldı. Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Tapu Kadastro İl Müdürlüğü tarafından 1A diye bilinen tapulama döneminde tescil dışı bırakılan arazilerin ölçüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelik, "2014 yılında büyükşehir yasası nedeniyle kapanacak olan belediyemizin gelecekte yaşayacağı sorunları kapanmadan evvel çözmek istiyoruz. Yıllardır vatandaşlarımızın kullanımında bulunan bu araziler, imar yönünden ciddi sorunlar yaratıyordu. Tapu Kadastro İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma bitirildiği takdirde hem 2B hem de 2A arazilerini kendi şahsi malı olarak kullanmaya başlayacak, zirai faaliyet kullanımı için ya da satışını yaparak aile ekonomisine katkıda bulunacak" dedi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(15.5.2013)

////////////

Adana Koleji'nden kültürel etkinlikler

ADANA Koleji M1 AVM'de iki gün süren resim sergisi ve müzik etkinliği düzenledi. Anasınıfından 8'inci sınıfa kadar tüm öğrencilerin resim ve el işi çalışmaları sergide izlenime sunuldu. Adana Koleji 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerinden oluşan iki müzik grubunun Türkçe ve yabancı dilde seslendirdiği klasik, pop-rock tarzındaki şarkılar ile okul bandosunun yürüyüşü AVM ziyaretçileri tarafından ilgiyle izlendi. Anne babalar müzik eşliğinde sergiyi gezerken, resim ve anasınıfı öğretmenleri de çocukların yüzlerine renkli figürler çizdi.

ADANA,(DHA)

////////////

Osmaniyeli öğretmenin kitabı: Okul çıkışı

OSMANİYELİ emekli öğretmen İbrahim Eren meslek hayatındaki ilginç hatıraları kitaplaştırdı. Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni iken 2010 yılında emekli olan Eren "Öğretmenlik esnasındaki gözlemlerimi bir araya getirerek yazdım. Amacım öğretmenlik mesleğinin acı ve tatlı hatıralarını, öğretmenlerimizin yaşadıklarını okuyucularla paylaşmak. Yaşadığım olayları zamanında not almıştım. Dolayısıyla kitapta anlatılan olayların hepsi yaşanan, sınıf içinde sadece öğretmen ve öğrenci tarafından bilinen ve yaşanmış olan olaylardır" dedi. İstanbul/Bengisu Yayıncılık tarafından yayınlanan 310 sayfalık kitap Osmaniye Gençlik Kitapevi'nde satışa sunuldu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(15.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Öğretmenler Korosu'ndan bahar konseri

ADANA Öğretmenler Korosu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Bahar Konseri düzenleyecek. Konsar, Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'nda 23 Mayıs saat 20.00'da gerçekleşecek. Konserin birinci bölümünde Adana Öğretmenler Korosu sahne alacak. İkinci bölümde ise TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Ayşa Taş, sevilen eserleri seslendirecek.

ADANA,(DHA)

////////////

Hayat'lı miniklerden Anneler Günü coşkusu

ADANA'da Hayat Anaokulu öğrencileri Anneler Günü kutlaması gerçekleştirdi. Bu özel güne öğretmenleri nezaretinde hazırlanan minik öğrenciler, drama gösterileri yaptı, şiirler okudu ve sergi açtı. Hayat Anaokulu Kurucusu Fatma Özgentürk yaptığı konuşmada öğrencileri ve öğretmenleri kutlarkan "Annelik çok kutsal bir duygu. Hepinizin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi. Etkinlikte daha sonra minikler anneleri için hazırladıkları şarkıyı okudu ve hediyelerini verdi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement