Didim'de 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Didim'de 29 Ekim Coşkusu

Didim\'de 29 Ekim Coşkusu

Didim’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılı kutlamaları Kent Meydanında gerçekleştirildi.

29.10.2016 13:51

Didim'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı kutlamaları Kent Meydanında gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. Yılı, tüm ülke genelinde olduğu gibi Didim'de de kutlandı. Törene Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven ve eşi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Şehit Annesi Fatma Öner ile Kamu kurum amirleri, Siyasi parti İlçe Başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Öğretmen ve öğrenciler ile Didimliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlamalar İlçe Protokolü'nün öğrencileri ve halkı kutlamasıyla başladı.

Bu yılki kutlamalara halkın ilginin yoğun olduğu görülürken Didimliler kendilerinin bayramının kutlayan İlçe protokolünü ayakta alkışlayarak kutladı.

Törende konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden Al kanlarımızla suladığımız kutsal topaklar üzerinde kurduğumuz Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak. Şehitlerimiz Allahtan rahmet diliyor, Gazileri minnetlerimizi sunuyorum. Biz Türkiye Cumhuriyetini kurarken insan hakların saygılı hukukun üstünlüğüne inanan, eşitlik ilkesi içerisinde kurduk. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bulunduğumuz meydanında adı Cumhuriyet Meydanı ama 15 Temmuzdan sona burası Cumhuriyet ve demokrasi meydanıdır. Çünkü bize Cumhuriyeti emanet edenlerin güvenini boşa çıkarmadık. Cumhuriyetimize, Devletimize ve bağımsızlığımıza kast etmeye çalışan içimizdeki düşmanlara karşı biz bu meydanda cumhuriyeti savunduk ve bu meydanları boş bırakmadık. Halen çevremizde ve içimizde düşmanlar var. Ama fark etmez. Biz tek devlet tek bayrak ve tek bayrak din düsturu içerisinde sonsuza kadar cumhuriyete sahip çıkacağız. Başta Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize saygıya anıyorum" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve konuşmalar yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Protokolü tarafından ödülleri verildi. Ardından Okulların Halk oyunları ekipleri ve minik öğrenciler gösterilerini sundu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement