Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Bu Yıl Verecek - Son Dakika
Yerel

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Bu Yıl Verecek

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Bu Yıl Verecek

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin kapasitesinin üzerinde başvuru olması nedeniyle uzun süreli randevu verildiği bildirildi.

03.01.2014 10:18

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin kapasitesinin üzerinde başvuru olması nedeniyle uzun süreli randevu verildiği bildirildi.

TV Malatya'da Prof. Dr. Cengiz Yakıncı'nın sorularını cevaplandıran İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Prof. Dr. Serkan Polat, Diş Hekimliği Fakültesi'nde çok uzun süre randevu veriliyor şikayetleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Diş Hekimliği Fakültesi ile Tıp Fakültesi aynı yerde hizmet veriyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi binası olarak ayrı olsak, hizmetler daha iyi olacaktır. Eğitim, hasta hizmeti ve tedavi konusunda 3 alanda hizmet veriyoruz. Kapasitemizin üzerinde başvuru olmasından dolayı sıraya koyarak hastaları randevu sistemi ile alıyoruz."

Gelişmiş ülkelerde 100 bin kişiye 60 diş doktoru düştüğüne dikkat çeken Polat, "Ülkemizde ise 2012 rakamına göre Türkiye ortalaması 28 hekimdir. Malatya'da ise 18 diş hekimidir. Diş hekimi 3 kat artsa, gelişmiş ülkeler ortalamasına geleceğiz. O zaman, uzun randevu vermeyeceğiz. Kapasitenin üzerinde başvuru olmasından dolayı hastaları sıraya koyarak hastaları randevu sistemi ile alıyoruz. Diş çekimi için bile randevu veriyorduk. Bunu bitirdik. Geçen seneye göre yüzde 28 tedavi artışımız oldu" diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Prof. Dr. Polat, "2009 Nisan ayında kurulan ve 4 Ocak 2010 tarihinde klinik açılan Diş Hekimliği Fakültesi, ilk mezunlarını bu yıl verecek. 8 anabilim dalımız var. Dünyada diş konusunda ne yapılıyorsa, biz de aynısını yapıyoruz. Ortodonti cihazımız var. Dijital ölçü alan bir cihazı da yakınca gelecek" dedi.

Muayene ücretinin düşüklüğünden de şikayetçi olan Polat, "Bir muayene 7 TL'dir. yüzde 10 fazla fatura ediyoruz. 7,7 TL. 7-8 yıldır aynı. Giderlerimiz artmasına rağmen, muayene ücreti artmadı. Diş hekimliği Fakülteleri yaşam savaşı veriyoruz. Büyük fakülteler kriz aşamasında. Birileri feryadımızı duyar" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Bu Yıl Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement