Engellilere Yönelik Ayrımcılık Konferansı Verildi - Son Dakika
Yerel

Engellilere Yönelik Ayrımcılık Konferansı Verildi

Engellilere Yönelik Ayrımcılık Konferansı Verildi

Türkiye Engelliler Konfederasyonu ile Altı Nokta Körler Derneğinin iş birliğiyle Diyarbakır'da engellilere yönelik ayrımcılık konferansı verildi.

24.05.2014 15:08  Güncelleme: 15:05

Türkiye Engelliler Konfederasyonu ile Altı Nokta Körler Derneği'nin iş birliğiyle Diyarbakır'da engellilere yönelik ayrımcılık konferansı verildi.

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi'nin toplantı salonunda düzenlenen konferansa, engelliler derneği başkanları ile engelli vatandaşlar katıldı. Engelliler Konfederasyonu'nun farklı engel grupları tarafından kurulduğunu belirten Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Tatar, konfederasyonun zihinsel, işitsel, fiziksel ve engelli haklarına yönelik federasyon şeklinde örgütlendiğini söyledi. Federasyona bağlı engel gruplarındaki üyeler yoluyla derneklere eriştiğini dile getiren Tatar, "Diyarbakır maalesef engellisi çok olan bir büyük kentimiz. Burada çok güçlü engelli örgütlerimiz de bulunuyor. Engelli haklarını savunan çok sayıda dernek ve vakıf da var. Biz federasyonlar üzerinde bu derneklerimize eriştik. Amacımız, engellilere yönelik ayrımcı uygulamalara karşı izleme ve mücadele savunma mekanizması oluşturmak. Bu seminer alana yönelik Avrupa Birliği ile ortaklaşa bir proje içerisinde düzenleniyor. Çeşitli engel gruplarından insanların katıldığı bu seminer, yurdun çeşitli bölgelerinde düzenleniyor" dedi.

Engellilerin gidiş ve gelişlerinde sorun yaşanmaması için İl Halk Kütüphanesi'nde konferans düzenlediklerini belirten Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş ise, "Türkiye Engelliler Konfederasyonu'nun gerçekleştirmiş olduğu bir projenin Diyarbakır ayağını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Engellilere yönelik ayrımcılıkla mücadele ve savunuculuk konulu bir proje. Engelli arkadaşlarımız toplumda ayrımcılığa uğruyor. Eğitimde, istihdamda, ulaşımda ve hayatın diğer alanlarında uğramış oldukları ayrımcılıklar var. Bu ayrımcılığa karşı toplumu bilinçlendirmek ve engelli arkadaşlarımızın bilinçlendirilmesi adına uygulanan bir projedir" diye konuştu.

Kötü hava şartlarından dolayı katılımın az olduğunu kaydeden Karakaş, konferansın gün boyu süreceğini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilere Yönelik Ayrımcılık Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement