Dönmez'den Gümüş Madalya - Son Dakika
Yerel

Dönmez'den Gümüş Madalya

Dönmez\'den Gümüş Madalya

Erzurum’un son yıllarda judoda yetiştirdiği en önemli sporculardan biri olan Ertuğrul Dönmez, İspanya’da yapılan Avrupa Kupası’nda ikinci olarak kotayı aştı ve Avrupa Şampiyonasına katılma vizesi aldı.

26.05.2014 15:24

Erzurum'un son yıllarda judoda yetiştirdiği en önemli sporculardan biri olan Ertuğrul Dönmez, İspanya'da yapılan Avrupa Kupası'nda ikinci olarak kotayı aştı ve Avrupa Şampiyonasına katılma vizesi aldı.

İspanya'nın La Coruna Kenti'nde yapılan Gençler Avrupa Kupası Judo Müsabakaları'nda mindere çıkan Erzurum Gençlikspor'un milli gururu Ertuğrul Dönmez gümüş madalya kazandı. Baş Antrenör Yavuz Yolcu nezaretinde İspanya'da müsabakaya çıkan Antrenör Nurullah Diyarbakır'ın öğrencisi Ertuğrul Dönmez, dört maç üst üste kazanarak finale yükseldi. Beşinci maçı olan final müsabakasında bir diğer Türk sporcu Yavuz Besel ile karşı karşıya gelen Ertuğrul Dönmez, final maçını kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı zamanda Avrupa Şampiyona katılma kota müsabakaları olan judo maçlarında dereceye girerek barajı geçen Ertuğrul Dönmez, Eylül ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

ŞİMDİ SIRDA BALKANLAR VAR

Erzurum GHSİM Judo Antrenörü Nurullah Diyarbakır ve Erdoğan Dönmez'in öğrencisi olan Ertuğrul Dönmez, İspanya'da şampiyon olan Yavuz Besel ile birlikte 19-21 Eylül 2014 tarihlerinde Romanya'da yapılacak olan Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Milli judocu önümüzdeki günlerde Edirne'de yapılacak olan Balkan Judo Şampiyonası'nda da Türkiye adına müsabakaya çıkacak olan sporcular arasında yer alacak. Milli judocu Ertuğrul Dönmez'in Avrupa Kupası'nda ikinci olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Erzurum GHSİM İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, "Ertuğrul Dönmez, son yıllarda elde ettiği başarılarla ilimizin gurur kaynaklarından biri olmuştur. Kendisini başarısından dolayı kutluyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dönmez'den Gümüş Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement