Down Sendromlu Gençler Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Gençler Meslek Sahibi Oluyor

Down Sendromlu Gençler Meslek Sahibi Oluyor

Samsun'da Down Sendromlular Derneği ve İŞKUR işbirliğiyle, down sendromlu gençlere garsonluk eğitimi veriliyor.

12.03.2013 12:11

Samsun'da Down Sendromlular Derneği ve İŞKUR işbirliğiyle, down sendromlu gençlere garsonluk eğitimi veriliyor.

Down sendromlu çocukların istihdamı için geliştirilen proje kapsamında, 15 genç garsonluk eğitimi alıyor. Altı ay sürecek kurs sonunda sertifika alacak gençler, dernek tarafından açılması planlanan Down Kafe'de istihdam edilecek.

Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altıntaş, AA muhabirine, yaklaşık 2 aydır down sendromlu 15 gence garsonluk eğitimi verdiklerini belirterek, "Gençlerimiz eğitimlerinin yanında ücret de alıyorlar, evlerine katkı sağlıyorlar. Eğitim 6 ay sürecek, kurs bitiminde sertifika alacaklar. Dernek olarak Down Kafe açmayı planlıyoruz. Eğitim alan çocuklarımızın burada çalışmasını sağlayacağız" dedi.

Eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olacak gençlerin kendi kafelerinde hizmet sunacağını vurgulayan Altıntaş, "İlimizde down sendromlu vatandaşlarımızın tümüne iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Kentte 150'ye yakın down sendromlu var. Onları da eğitim vererek istihdam etmek istiyoruz" diye konuştu.

-Gençler meslek edinmenin mutluluğunu yaşıyor-

Derneğin başkan yardımcısı Özlem Yeşilyurt ise projeyle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Garsonluk eğitiminin büyük ilgi gördüğünü anlatan Yeşilyurt, "Herkes bu projenin bir parçası olmak istedi. Down sendromlu 15 çocuğumuz haftanın 6 günü dernek binamızda uzman eğiticilerimizin gözetiminde garsonluk eğitimi almakta. Eğitimlerinin sonunda iş sahibi olacakları için de oldukça mutlular" diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, engellilere de hizmet götürdüklerine dikkati çekerek, "Bu programları artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Çocuklarımızın eğitimin ilk günündeki durumlarıyla eğitim aldıktan sonraki halleri çok farklı" ifadelerini kullandı.

Eğitim alan gençler ise meslek edinmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Gençler Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement