Dpü Tıp Fakültesi Dekanlığı'na Yeni Bina - Son Dakika
Yerel

Dpü Tıp Fakültesi Dekanlığı'na Yeni Bina

Dpü Tıp Fakültesi Dekanlığı\'na Yeni Bina

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Morfoloji binasının temeli törenle atıldı.

22.06.2012 18:55

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Morfoloji binasının temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, "Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin, geleceğin yıldız ülkesi olmaya aday Türkiye'nin gelişmesini simgeleyen bir törende hep birlikteyiz. Ülkemiz bundan çok kısa süre önce çok dikkate alınmayan, önemsenmeyen, görüşlerine değer verilmeyen sıradan bir ülke profili çiziyordu ama bugün geldiğimiz noktada

daha düne kadar İMF'den üç kuruş kredi almak adına çalmadığı kapı bırakmayan bir ülke görüntüsü içerisindeydi ama bugün geldiğimiz noktada Türkiye ekonomisi zor durumda olan ülkelerin finansmanında kullanılmak üzere 5 milyar dolar para verebilecek güçlü bir ekonomiye sahip ülke haline gelmiştir. Hiç şüphesiz bu kolay olmamıştır, kendiliğinden de olmamıştır. Mesai mefhumu tanımayan, gecesini gündüzüne katarak çalışan her düzeydeki insanımızın başarıdır ve eseridir. İşte bugün bizler burada böylesine bir eserin temel atma töreninde bulunuyoruz. Kütahya bulunduğu bölge itibariyle bugün bulunduğu seviyenin çok ötesinde güçlü potansiyele sahip bir ildir ancak bugüne kadar yaşadığı ihmaller sebebiyle hak ettiği yere gelememiştir ama bugünden başlayarak ilimizde yapılmakta olan bu ve benzeri eserlerle Türkiye ekonomisinde hak ettiği yeri alacaktır. Üniversitemizin önemli bir fakültesi haline getirmeyi düşündüğümüz tıp fakültesini ilk harcını koyacağımız, tuğlalarını koyacağımız bu eser, üniversitemizin gelecekte çok önemli misyonlar üstelenecek bir mekan haline gelecektir. Her gün aldığımız yeni kararlarla geleceğin vizyonunu hazırlayacak bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Bu anlamda tıp fakültemiz bu gelişmenin itici gücünü teşkil edecek ve dolayısıyla daha ileri yıllarda tamamlamayı düşündüğümüz tıp fakültesi hastanemizle birlikte çok önemli misyonlar üstlenecek ve tıp alanında kendisinden söz ettirecek bir merkez haline gelecektir " dedi.

Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, temeli atılan alanın bir eğitim bloğu ve bir dekanlık bloğu olmak üzere iki bloktan oluşacağını, dekanlık bloğunun 3 kat, eğitim bloğunun beş kat, binaların toplam kapalı inşaat alanının

brüt 21. bin m2

ve binaların toplam zemine oturma alanının 4.130 m2 olacağını söyledi.

Rektör Karaaslan, Tıp Fakültesi morfoloji binalarında, 10 adet 12 kişilik, 10 adet 5, kişilik olmak üzere toplam 20 adet derslik, 2 adet 306 kişilik, 4 adet 192 kişilik ve 2 adet 168 kişilik olmak üzere 8 adet anfi, 1 adet 26 kişilik, 2 adet 12 kişilik, 2 adet 16 kişilik olmak üzere 5 adet toplantı salonu, 14 adet laboratuar, 32 adet idari büro, 1 adet kütüphane, 1 adet internet kafe, 4 adet yemekhane, 2 adet kantin bulunacağını bildirdi.

İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün yaptığı duanın ardından kurban kesilerek temele ilk harç Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan ve protokol mensupları tarafından atıldı.

Törene Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Yunus Erdoğan, Prof.Dr. Osman Genç, Prof.Dr. Kaan Erarslan, Dekanlar, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı Akademisyenler, Daire Başkanları, bazı protokol mesnupları ve üniversite personeli katıldı.

İşin çabuk bitirilmesini isteyen Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaaslan, temeli atılan binanın 2013 sonunda bitirilmesi sözünü müteahhitten aldı.

(EFE)

22.06.2012 18: 34: 26

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü Tıp Fakültesi Dekanlığı'na Yeni Bina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement