Dr.taş, Engelli Çalışanlar ile Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dr.taş, Engelli Çalışanlar ile Kahvaltıda Buluştu

Dr.taş, Engelli Çalışanlar ile Kahvaltıda Buluştu

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.

16.05.2013 10:06

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, Engelliler Haftası kapsamında Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde engelli çalışanları ile kahvaltıda buluştu.

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi yemekhanesinde gerçekleştirilen kahvaltıya Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Dr. Bahri Özdemir, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Abdurrahman Acar ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya katıldı.

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda konuşma yapan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Dr. Erdoğan Taş, "Ülkemizdeki her birey gibi engelli vatandaşlarımızın da üretken, en azından kendi kedine yetebilen bireyler olmaları için üzerimize düşen görevleri yapmak zorundayız" dedi. Her bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunu, bu nedenle de engelli vatandaşlara sadece bu hafta değil bir ömür boyu sevgi ve saygı ile sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Dr. Taş, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasına tabi olan kamu işyerlerinde yüzde 3 oranında engelli istihdamı zorunlu tutulduğunu, bu yasa çerçevesinde Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın zaman zaman sınavlar açmak sureti ile engelli vatandaşların istihdamını sağladığını söyledi. Engelli vatandaşların Sağlık Bakanlığı veya bağlı kurumlarında görevlendirildiklerini ifade eden Dr. Taş, personellerin kendi talepleri doğrultusunda merkez ve ilçe hastanelerde, hizmetli, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile biyolog kadrolarına 18 engelli bireyin istihdamlarının sağlandığını kaydetti.

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Abdurrahman Acar ise, "Bizler, her ne kadar engelli bir bireyin yaşadığı sıkıntıları birebir anlayamasak da hastane yönetimi olarak bir nebze de olsa sizlerin iş ve yaşam koşullarınızı iyileştirmek adına çalışmalar gerçekleştirebiliriz, bu doğrultuda her zaman kapımız sizlere açıktır" dedi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya da engelli bireylerin yaşam alanlarının belli standartlar çerçevesinde engelli bireye ayrıca bir engel sebebi olmayacak şekilde tasarlanması gerektiğini ifade etti. Prof.Dr.Çetinkaya, "Hastaneler, bu yaşam alanları içerisinde engelli vatandaşlarımızın zaman zaman ya da sık sık gelip gittikleri yerlerdir. Bu nedenle de bizlere düşen görev, onların engelsiz bir şekilde sağlık hizmeti almalarını sağlamaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr.taş, Engelli Çalışanlar ile Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement