Dünya Şehircilik Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Şehircilik Günü

Dünya Şehircilik Günü

AK Parti'nin Çevre, Şehir ve Kültür'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Hükümetimiz, kentlerin tarihi dokusunu ve kültürel kimliğini koruyarak, geniş yeşil alanı, modern alt ve üst yapısı olan yaşanılır şehirler inşa etmeye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

08.11.2015 19:28

AK Parti'nin Çevre, Şehir ve Kültür'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Hükümetimiz, kentlerin tarihi dokusunu ve kültürel kimliğini koruyarak, geniş yeşil alanı, modern alt ve üst yapısı olan yaşanılır şehirler inşa etmeye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi ile partide  çevre, şehir ve kültürden sorumlu ayrı bir genel başkan yardımcılığı kurulduğunu anımsattı.

Çevrenin şehircilikten, şehirciliğin ise kültürden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Şehirleri ruhtan bağımsız, sadece fiziki mekanların birlikteliğinden ibaret düşünmek mümkün değildir. Çünkü şehirler medeniyetlerin ortak hafızalarını taşıyan, insan ve mekan ilişkisinin en güçlü olduğu yaşam alanlarıdır. Kadimden bağımsız ilerlemeye çalışan şehirler yönünü bulmakta zorlanır ve kaybolur. Şehirlerin ruhunun da kimliğinin de gücü beslendiği medeniyetin izlerini takip ederek geleceğe yön verebilme becerisinden geçer."

"Ülkemiz yaşanılır şehirlere kavuştu"

AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği kalkınma hamlesinin şehircilik alanında da yoğun hissedildiğini belirten Karaaslan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz, son yıllardaki başarılı çalışmalarla gecekondudan arındırılmış, hava kirliliği giderilmiş, katı atık depolama tesisleri olan yaşanılır şehirlere kavuştu. Şehirlerimizin, konut ihtiyacı kentsel dönüşüm hamlesiyle planlı bir şekilde çözülürken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı da önemli oranda arttı. İcraatları vatandaşlarımızca takdir edilen hükümetimiz, kentlerin tarihi dokusunu ve kültürel kimliğini koruyarak, geniş yeşil alanı, modern alt ve üst yapısı olan yaşanılır şehirler inşa etmeye devam edecek. Bu düşüncelerle Dünya Şehircilik Günü'nü kutlar, ülkemizde yürütülen şehircilik çalışmalarının başarıya ulaşmasını dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Şehircilik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement