Düzce'de Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Düzce\'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Düzce'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımı ile Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

29.10.2013 17:00

Düzce'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımı ile Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl kutlamaları çerçevesinde ADD, ÇYDD, Birleşik Kamu İş, Eğitim İş, TGB, CHP ve İşçi Partisinden oluşan Düzce Ulusal Güç Birliği Platformu Anıtpark'ta bir araya geldi.

Düzce Belediyesi önünde toplanan grup halkın da katılımı ile Anıtpark'a kadar yürüdü. Cumhuriyet yürüyüşünde platform üyeleri tarafından Andımız okundu. "Atatürk'ün askerleriyiz" sloganları ile yürüyen Gençler ellerindeki dev Türk Bayrağını taşırken 10'uncu yıl Marşını coşku ile seslendirdiler.

Yürüyüşlerini Anıtpark'ta sona erdiren grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet etkinliği yürüyüş etkinliğinde konuşan Eğitim İş Düzce Şubesi başkanı Zeki Bayram, " AK Parti'nin yaptıklarından biride andımızı kaldırmak oldu. Türk halkının da yüzde 80'i buna karşı geliyor. Sizler bugün burada buna yardımcı destek oluyorsunuz. Düzce'de görülmemiş bir durum. Bugün hepimiz burada Cumhuriyeti kutlamak için toplandık. Şehitlerimizi, gazilerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere can veren aziz askerlerimiz için Saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşını ve andımızı okuduk" dedi.

Yürüyüşe katılan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Cumhuriyet'i gençlerle koruyacaklarının altını çizerek "Bu olay sayımızın daha fazla olacağına ve sayımızın artacağından eminim. Bugün burada Cumhuriyetle aynı yaşta teyzemiz, anneannemiz, babaannemiz genç torunları ile yürüdü. CHP gençlik kolları başkanı olarak hepimiz adına teyzemize teşekkür ediyorum. AK Parti'nin bu baskı döneminde Cumhuriyetin değerlerini yaşatacağız. Bizler bu uğurda ölmeye geldik. Cumhuriyeti gençlerle koruyacağız" diye konuştu.

İşçi Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ise yaptığı konuşmada, "Milliyetçi, devrimci, sosyalist, Atatürkçüler, bağımsızlık isteyenler herkes burada. Bütün vatanseverler birleşerek ayırım bitmiştir. Artık Türkiye'yi savunanlar emperyalizmi savunanlar milliler, gayri milliler olarak ayrılacak. Parti kapışması bitti bugün Türkiye'nin mücadelesi Ne Mutlu Türküm diyene" dedi. Gurup açıklamalarının ardından dağıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement