Edirne'de 2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali - Son Dakika
Yerel

Edirne'de 2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali

Edirne\'de 2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali

Festival, Romanya ve Yunanistan ekipleri ile Edirne Belediye Bandosu'nun marşları eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı

20.09.2013 20:20

Edirne Belediyesi'nce düzenlenen 2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali, Romanya ve Yunanistan ekipleri ile belediye bandosunun marşları eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Romanya ve Yunanistan'dan gelen misafirler ile Edirnelilerin katıldığı kortej, Edirne Belediyesi'nden Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü. Yunanistan gayda ekibi ve Romanya'dan gelen ekibin yöresel müzik gösterisi vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı sanatçı ve ekiplerin 3 gün sürecek festival boyunca konserler vereceğini söyledi.

Edirne'yi, Türkiye'nin ve dünyanın kültür başkenti yapmak için çaba harcadıklarını belirten Tanrıkulu, "Festivallerimiz Edirne'ye çağdaş ve uluslararası bir kent olma özelliğini katıyor. Belediye olarak Edirne'ye festival turizmi özelliğini de kazandırmak istiyoruz. Kırkpınar, bando-ciğer, kitap ve nefesli sazlar festivallerimize uluslararası katılımcılar getiriyoruz. Unutulmamalıdır ki müzik toplumların ortak dilidir" diye konuştu.

Festival kapsamında Yunan klarnet ustası Vassilis Saleas ve Edirne Belediye Bandosu bir konser verecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de 2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement