Egiad'dan Fotoğraf Sanatına Destek - Son Dakika
Yerel

Egiad'dan Fotoğraf Sanatına Destek

Egiad\'dan Fotoğraf Sanatına Destek

Hem EXPO 2020 sürecine destek olmak hem de sağlık konusunu fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma taşımayı hedefleyen Ege Genç İşadamları Derneği, geçtiğimiz aylarda start verdiği EGİAD, I.Uluslararası Fotoğraf Yarışmasını sonuçlandırdı.

23.10.2013 11:51

Hem EXPO 2020 sürecine destek olmak hem de sağlık konusunu fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma taşımayı hedefleyen Ege Genç İşadamları Derneği, geçtiğimiz aylarda start verdiği EGİAD, I. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasını sonuçlandırdı. Türkiye, İtalya, Portekiz, Bangladeş, Yunanistan, Vietnam gibi birçok ülkeden 100 fotoğrafın katıldığı yarışmada, FIAP Altın Madalya'yı Portekiz'den Joao Taborda, UPI Altın Madalya'yı Bangladeş'ten Mahfuzul Hasan Rana kazanırken; EGİAD Özel Ödülü Türkiye'den Eser Paşa'nın, İZFAK Özel Ödülü ise yine ülkemizden Ahmet Remzi Tülüce'nin oldu.

Daha önce, ilkini "İş ve Yaşam", ikincisini "Kentine İyi Bak", üçüncüsünü de "Yaşamda İletişim" başlığıyla Ulusal alanda organize eden EGİAD, bu kez bir adım öteye giderek, TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu), FIAP (Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu) ve UPI'nin (Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği) desteğini alarak EGİAD 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nı tamamladı. Dünyadaki tüm fotoğrafçıların katılımıyla, yaşamın en önemli şartı, sağlık konusunu fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma taşımayı hedefleyen EGİAD, "Herkes İçin Sağlık" temasını içeren yarışma ile EXPO 2020 sürecine de destek oldu.

Ödül töreni ve fotoğraf sergisini, 14 - 15 Kasım'da düzenlenecek olan 6. Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi kapsamında organize edecek olan EGİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sanatın toplumların gelişiminde en önemli koşullardan biri olduğuna dikkat çekerek, "Fotoğraf sanatçıları, görme duyusu güçlü, ayrıntıları çabuk algılayabilen, dikkatli, sabırlı kişilerdir. Fotoğraf, kuşkusuz yaratıcılığı geliştirir. Bu nedenle fotoğraf sanatı önemlidir. Amacımız, hem sağlık sektörüne fotoğrafçıların gözünden bakmak hem de sağlık temasını kapsayan EXPO 2020 sürecine katkı koymaktı. ve tabi ki bu bağlamda fotoğraf sanatını seven ve bu kültürü algılayan bireylere destek olmaktı. Çünkü sanatın kazandırdığı yaratıcılığın, düşünce aktarımının, ifade özgürlüğünün ve kültür birikiminin insan için yaşamın her alanında kendini göstereceğine inanıyoruz" dedi. Sergi Açılışı ve Ödül Töreni ise 15 Kasım'da organize edilecek.

Amatör veya profesyonel fotoğrafa meraklı olan herkese açık düzenlenen yarışmaya çeşitli ülkelerden 28 kişi 100 eserle katıldı. JPG formatta gönderilen fotoğraflar, Zafer Gazi Tunalı -TFSF Temsilcisi, Tahir Ün - Fotoğraf Sanatçısı, Reha Bilir - Fotoğraf Sanatçısı, Halil Nadas EGIAD Başkan Vekili, Manolis METZAKİS - UPI Başkanı (Yunanistan), Zeynel Aydın - İZFAK İzmir Fotoğraf Akademisi Yarışma Sekreteri'nden oluşan Jüri Heyeti tarafından değerlendirildi. Her yarışmacının en fazla 4 adet fotoğraf gönderilebildiği yarışmada, ödül alan fotoğraflar TFSF 2013 Almanak'ta yer alacak. Sergi Açılışı ve Ödül Töreni ise 15 Kasım'da organize edilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Egiad'dan Fotoğraf Sanatına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement