Elektirik Kesintisi Trikotajcıları Çileden Çıkardı - Son Dakika
Yerel

Elektirik Kesintisi Trikotajcıları Çileden Çıkardı

Elektirik Kesintisi Trikotajcıları Çileden Çıkardı

Gaziantep'te, trikotajcılık işiyle uğraşan esnaf, elektrik kesintisi nedeniyle çileden çıktı.

28.10.2013 16:39

Gaziantep'te, trikotajcılık işiyle uğraşan esnaf, elektrik kesintisi nedeniyle çileden çıktı.

Karacaoğlan Mahallesi Şehreküstü Sokak'ta trikotajcılık işi ile uğraşan esnaf, yaklaşık üç haftadır sık sık elektriklerinin kesilmesini protesto etti. Elektriklerin kesilmesiyle işlerinin aksadığını belirten esnaf, elektrik trafosu önünde eylem yaptı. Bir an önce sıkıntılarının çözülmesini isteyen esnaf, artık geceleri çalışmaya başladıklarını söyledi.

İş yerlerinde elektriklerinin sık sık kesilmesi nedeniyle yetiştirmeleri gereken işleri yetiştiremediklerini ve makinelerinin elektrik kesintisi nedeniyle arızalandığını ifade eden esnaf, artık trafo önünde nöbet tuttuklarını söyledi.

Esnaf, bölgedeki elektrik kesintisinin trafodan kaynaklandığını, trafonun yüksek gerilime dayanmadığını ve şartellerin artması nedeniyle trafo başında nöbet tuttuklarını dile getirdi.

Elektrik trafo kapağının açık olması ise gözlerden kaçmazken bölgede çalışan trikotajcılar bir an önce bölgelerinde bulunan trafoya bakım yapılmasını istedi.

Trikotajcı Tahir Köse, her gün elektriklerinin kesildiğini belirterek, "Burada her gün elektrikler kesiliyor. Biz elektrik kesintisinden bıktık. Geçen hafta işleri yetiştiremediğimden müşterilerime mahcup düştüm. Elektrik kesildiğinden dolayı malımızı zamanında gönderemiyoruz. Gönderemediğimizden dolayı maddi ve manevi sıkıntılar oluyor. Ünal'dı esnafı mağdur durumda. Biran önce buranın yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bölgeye bir trafonun daha yapılması gerektiğini kaydeden Esnaf Söner Türkün, "Trafoya baktılar, şartel bozuk. Biz buraya bir trafo daha istiyoruz. Gündüz üç saat çalışmıyoruz. Gündüz yat, gece çalış olmaz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Elektrik kesintisi nedeniyle makinelerinin bozulduğunu ifade eden Esnaf Erhan Tuncer, "Elektrik sıkıntısı bir türlü randımana girmedi. Elektrik sıkıntısından dolayı makineler bozuluyor. Üç haftadan bu yana tamamen sıkıntı veriyor. Her saat elektrik gidiyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Esnaf Fehmi Kocaoğlu, trafo kapağının açık olmasının doğru olmadığını belirterek, "Trafo kapağının açık olması zaten büyük sıkıntı. Burada şartel attığı zaman birisi gelip şarteli kaldırıyor. Burada birinin canı yandığı zaman mı bu işi çözecekler. Biz yetkililerden burada bir sıkıntı yaşanmadan gelip çözmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elektirik Kesintisi Trikotajcıları Çileden Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement