Engelliler Haftasına Anlamlı Kutlama - Son Dakika
Yerel

Engelliler Haftasına Anlamlı Kutlama

Engelliler Haftasına Anlamlı Kutlama

Çanakkale’nin Çan ilçesinde eğitim veren Zeynep Bodur Okyay Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

13.05.2014 13:45

Çanakkale'nin Çan ilçesinde eğitim veren Zeynep Bodur Okyay Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Özel Çocuklar Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Melek Gökduman ve öğrenci velileri katıldı. Özel Eğitim Öğretmeni Turgay Duman, yaptığı konuşmada, "Bilindiği üzere 10-16 Mayıs günleri arası Engelliler Haftası'dır. Bu hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır. Engelliliğe sebep olan etmenler açıklanır ve bu sebeplerin ortadan kalkması için çareler araştırılır. Engellilerin eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için gerekli şartlar oluşturulmaya çalışılır. Bu önemli hafta kesinlikle kutlama olarak değerlendirilmemeli, bu şekilde algılanmamalıdır. Bu hafta esas olarak farkındalıklarımızı arttırmaya amaçlar. Bu sebeple toplumun engellilere bakış açısı çok önemlidir. Özel kurumlar, devlet eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri son yıllarda özel eğitim alanın da daha donanımlı hale gelmişlerdir. Okulumuzda ki öğrencilerimizden 5 tanesi KPSS'ye katılmışlardır. Kamu Personeli olarak çalışmaları içten bile değildir. Alanındaki uzman öğretmenlerde bu güzel gelişmelerini daha da artacağını düşünüyorum. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine daha da önem verilmelidir" dedi. Yapılan konuşmanın ardından Okul öğrencilerin el emeklerinin sunulduğu sergi açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Kakillioğlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve dernek başkanı Melek Gökduman'ın açılışını gerçekleştirdiği serginin gezilmesinin ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor gösterisi sahnelendi. Düzenlenen etkinliğe katılan misafirlere pilav ayran ikramı yapıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftasına Anlamlı Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement