Engellilere "Temsili Askerlik" - Son Dakika
Yerel

Engellilere "Temsili Askerlik"

Engellilere "Temsili Askerlik"

Manisa'da,Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 38 engelli "temsili askerlik" yaptı.

12.05.2014 13:34

Manisa'da, Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 38 engelli "temsili askerlik" uygulaması kapsamında bir günlük askerlik yaptı.

Etkinlik kapsamında Manisa İl Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle gelen 38 engelli, asker elbisesi giymelerinin ardından küçük bir eğitim aldı. Daha sonra tören alanında üzerinde Türk bayrağı ile silahlar bulunan stantlara ellerini koyan engelliler yemin etti.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, doğuştan veya hayatın bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle engelli olan vatandaşlar için bir günlük temsili askerlik uygulaması yapıldığını belirtti.

Mercan, "Şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Gönülden inanıyoruz ki size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler de vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz" diye konuştu.

Temsili askerler adına yapılan konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı, 38 engelliye terhis belgeleri verildi.

Jandarma Köpek Timleri'nin gösterisi ve tören yürüyüşüyle sona eren törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arzlan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile engelli vatandaşların aileleri katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilere 'Temsili Askerlik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement