Erdemli'de Tutuklu ve Hükümlülerden El İşi Sergisi - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Tutuklu ve Hükümlülerden El İşi Sergisi

Erdemli\'de Tutuklu ve Hükümlülerden El İşi Sergisi

Erdemli K2 Tipi Kapalı Cevzaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi sergisi törenle açıldı.

08.05.2014 14:47

Erdemli K2 Tipi Kapalı Cevzaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi sergisi törenle açıldı.

Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Bereket Aksoy, Erdemli Belediyesi Saim Göküş Parkı Oba Çadırları'nda açılan sergide yaptığı konuşmada, Erdemli Kaymakamlığı'nın desteğinde tutuklu ve hükümlülerin meslek edinme ve el becerilerini geliştirmelerine yönelik açılan el işi kursunda yapılan ürünlerden oluşan sergi hazırladıklarını belirtti.

Sergide yaklaşık 500 eserin yar aldığını ifade eden Aksoy, sergiyle, tutuklu ve hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasını, salıverilmeleri sonrasında sosyal hayata yeniden adapte olabilmelerini ve kendileri için iş fırsatları yaratabilmelerini amaçladıklarını vurguladı.

Bu tür meslek edindirme kurslarını açmaya devam edeceklerini Aktaran Aksoy, sergide satılacak eserlerin gelirinin  ekonomik zorluk içinde bulunanlara verileceğini söyledi.

Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Kurtgöz, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Cemalettin Özkan, Erdemli Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Orhan Baş, Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ve vatandaşlar katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Tutuklu ve Hükümlülerden El İşi Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement