Eski Okul Binaları Elde Kaldı - Son Dakika
Yerel

Eski Okul Binaları Elde Kaldı

Eski Okul Binaları Elde Kaldı

Ordu'da eski köy tipi kapalı ilköğretim okulu binaları elde kaldı.

08.02.2012 14:41

Ordu'da eski köy tipi kapalı ilköğretim okulu binaları elde kaldı. Okul binaları satışa çıkarılmasına rağmen ilgi görmedi.

Ordu İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, eski köy tipi ilköğretim okulu binalarının bir anda önce elden çıkarılması gerektiğine dikkat çekildi. Yaklaşık 900 eski kapalı köy okul binasının bulunduğu belirtilen raporda, "Bu okullardan 94 tanesinin Bakanlıkça satışına izin alınmış, ancak 16 adedinin satışı gerçekleşmiş ve bu satışlardan 294 bin 400 lira gelir elde edilmiştir. Kapalı bulunan okullarımız bakımsız, çatısı çökmüş, kapısı kırık, camları kırık harabe haldedirler. Bu binalara ciddi önlemler alınarak içinde bulunduğu durumdan kurtarılıp milli ekonomiye kazandırılmalıdır" denildi.

OKUL İNŞAATLARI YAVAŞ GİDİYOR

Halen süren okul inşaatlarına gereken ilginin de gösterilmediği belirtilen raporda daha önce yapımına başlanan Gölköy- Güzelyurt İlköğretim Okulu ile Çamaş-Edirli İlköğretim oku inşaatlarının yarım kaldığı belirtildi. Bu arada Aybastı- Alacalar İlköğretim Okulu ile Çaybaşı-Köklük İlköğretim Okullarının ihalesinin yeni yapıldığı, Fatsa Dolunay İlköğretim Okulu'nun da yatırım programına alındığı kaydedilen rapora göre, inşaatı birkaç yıldır devam eden Perşembe Atatürk İÖÖ inşaatının da karkas hale getirildiği kaydedildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Okul Binaları Elde Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement