Eskitilmiş Kılıç Seyirciyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Eskitilmiş Kılıç Seyirciyle Buluştu

Eskitilmiş Kılıç Seyirciyle Buluştu

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Çorum'da seyircisiyle buluştu.

21.02.2013 19:57

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Çorum'da seyircisiyle buluştu.

Çorum Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen, senaryosunu Mustafa Akif Ekşi'nin yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı tiyatro oyunu, Abdülhamid Han'ın hatıralarından ve tarihçilerin objektif yorumlarından yola çıkılarak yazılan oyunda tarihe yanlış aksettirilmiş gerçekler, tiyatro sahnesinden izleyicilere mesajlar olarak verildi.

Oyun Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu ve proje danışmanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü ve çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle izlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, böyle bir etkinliği düzenlemiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek tiyatroda rol alan oyuncuları kutladı.

Osmanlı'nın son dönemini gözlerinin önüne getirdiklerini dile getiren Başkan Külcü, "Bir hafta önce cennet mekanı Abdulhamid Han'ın Selanik'te bulunan Alatini köşkünü gördük. Orada da yüreğimiz burkuldu burada da yüreğimiz bir kez daha burkuldu" dedi.

Külcü, "Ülke üzerinde oynanan oyunları evlatlarımıza öğretmemiz için bunlar gerekli. 1299 Söğütten, 1923 yılına kadar 600 yıl boyunca 6 kıtada adaletin nasıl dağıtıldığını, Osmanlı'nın o topraklarda nasıl hükümdarlık yaptığını bugüne ibret verircesine, ders verircesine gösterme imkanımız oldu. Bizim değerlerimiz, birilerine göre Kızıl Sultan olabilir. Ama 33 yıl boyunca Osmanlıdan bir avuç toprağı vermeyecek kadar, muhteşem bir idarecilik örneğini ortaya koymuştur. Onun için de kendisine Kızıl Sultan denmiştir. Biz onu seven ve onun savunduğu değerlere inanan insanlar olarak seviyoruz ve rahmet okuyoruz. Bunun dışında ne kadar değerimiz varsa Çorum Belediyesi olarak onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Büyük ilgi gören oyun, salonu dolduran kalabalık tarafından ayakta alkışlandı. Başkan Külcü, Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, tiyatro yazarı Mustafa Akif Ekşi ve başrol oyuncusu Seyfullah Kartal'a da teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

İzleyiciler II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu ve proje danışmanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskitilmiş Kılıç Seyirciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement