Esogü'de "Tiyader Turizm İşveren ve İşgören Örgütleri Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

Esogü'de "Tiyader Turizm İşveren ve İşgören Örgütleri Çalıştayı"

Esogü\'de "Tiyader Turizm İşveren ve İşgören Örgütleri Çalıştayı"

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, ESOGÜ Turizm Fakültesi Dekanlığı ve SKAL Eskişehir Kulübü Derneği tarafından desteklenen “TİYADER Turizm İşveren ve İşgören Örgütleri Çalıştayı" gerçekleşti.

11.12.2015 14:58

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, ESOGÜ Turizm Fakültesi Dekanlığı ve SKAL Eskişehir Kulübü Derneği tarafından desteklenen "TİYADER Turizm İşveren ve İşgören Örgütleri Çalıştayı" gerçekleşti.

ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'nda düzenlenen, Turizm Meslekleri ve Türkiye Turizm Konseyi kanun taslağı ile ilgili hazırlıkları konu alan çalıştayın açılışında konuşan TİYADER Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ülkemizde milyarlarca lira harcanarak turizm eğitimi verildiğini ancak turizm sektörü ve çalışanlarının değerini bulamadığını belirterek, turizm diplomalarının sektöre yönlendirilmesi suretiyle bunca emek ve işgücünün boşa gitmesinin önlenmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Ali Erbaş çalıştayda söz konusu taslağa son şeklini verip turizm alanındaki yasal boşluğu gidererek, artık sektörde turizm diplomalıların çalışmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Türkiye'nin dünyada ağırladığı turist sayısı bakımından 6. sırada olmasına rağmen elde edilen turizm gelirlerinde 13. sırada bulunduğunu belirtti ve bu sıkıntının giderilmesi için turizm sektöründe nitelikli insan gücünün istihdamına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 2015 yılında lise, lisans ve lisans üstü düzeylerde toplam 45 bin öğrencinin turizm öğrenimi görmeye başladığının altını çizen Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, artık turizm alanında bir mevzuat değişikliğine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu çalıştayın turizm sektöründe bir kilometre taşı olduğunu belirtti ve başarılı geçmesini diledi.

SKAL Eskişehir Kulübü Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yüksek, büyük yatırımlar yapılarak açılan pek çok turistik işletmenin niteliksiz ve turizm eğitimi olmayan kişileri çalıştırmaktan dolayı kapanmaya mahkum olduğunu belirterek, turizm sektörünü nitelikli bireyler istihdam ederek büyütmenin gereğine işaret etti. Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yüksek, dernek olarak Turizm Meslekleri ve Türkiye Turizm Konseyi kanun tasarısını çok önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Eskişehir İl Dernekler Müdürü Nihat Bahar da turizm sektörünün ancak turizm eğitimi almış çalışanlarla doğru bir şekilde hizmet verebileceğini belirterek, çalıştayın düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk oturumuna geçildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esogü'de 'Tiyader Turizm İşveren ve İşgören Örgütleri Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement