Fas Heyeti Aydın'ı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Fas Heyeti Aydın'ı Gezdi

Fas Heyeti Aydın\'ı Gezdi

2.Uluslararası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri için Fas'ın Meknes şehrinden gelen 12 kişilik heyet, Aydın'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

24.10.2013 10:15

2. Uluslararası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri için Fas'ın Meknes şehrinden gelen 12 kişilik heyet, Aydın'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Didim Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ve Didim Kaymakamlığının öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Uluslararası Zeytin Festivali etkinlikleri için Didim'e gelen Fas'lı konuklar Aydın'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler. Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak ve Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir nezaretinde sabah saatlerinde Germencik'teki Tariş İncir işletmesini gezen heyet daha sonra Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Selçuk Bora Yılmaz'ı ziyaret etti. Selçuk Bora Yılmaz'dan Aydın'ın tarım ürünleri hakkında bilgi alan heyet, daha sonra MB Holding'e ait Sultan Sera'da incelemelerde bulundu. Sultan Sera'daki topraksız domates üretimi hakkında bilgi alan Fas heyeti, üretim sahasına hayran kaldı.

Zeytin ve zeytinyağı üretimiyle ilgilenen Fas heyeti, son sistem kontini zeytin sıkma makinesi üretimi yapan Hakkı Usta fabrikasını gezdi. Polat Makine üretim tesislerini de gezen heyet Aydın'daki zeytinyağı şişeleme tesislerini de gezdiler. İşletmelerdeki teknoloji ve üretim karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen heyet üretim tesislerinde uzun uzun ekipmanları incelediler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fas Heyeti Aydın'ı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement