Gaziantep'te 2011 Yılında En Çok Prim Ödeyen İşverenlere Plaket Verildi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te 2011 Yılında En Çok Prim Ödeyen İşverenlere Plaket Verildi

Gaziantep\'te 2011 Yılında En Çok Prim Ödeyen İşverenlere Plaket Verildi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü (SGK) tarafından 2011 yılında en çok pirim ödeyen iş verenlere plaket verildi.

17.05.2012 20:19

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü (SGK) tarafından 2011 yılında en çok pirim ödeyen iş verenlere plaket verildi.

Grand Otel'de düzenlenen plaket törenine Vali Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile SGK İl Müdürü Ahmet Yetim'in yanı sıra çok sayıda işadamı ve özel sektör temsilcisi katıldı.

Törende konuşan Vali Erdal Ata, SGK'nın kurulduğu tarihten buyana ülkedeki mensuplarına en iyi hizmeti verebilmek için çaba gösterdiğini ifade ederek, "SGK, emeklilik döneminde hayatlarını en iyi şekildi idame etmeleri için her türlü imkanı sağlayan bir kuruluştur. Bu kurumumuz bir taraftan sağlık hizmetleri, diğer taraftan çalışma kabiliyetini kaybetmiş insanlar emekli edilip hayatlarını idame etmeleri için kaynak sağlanıyor. Rahat ve huzur içinde hayatımızın kalan bölümünü geçire bilmez için SGK'ya önemli görevler düşüyor. Zaten Sosyal devlet olmanın temeli vatandaşa sağlanan SGK hizmetleridir" dedi.

Gaziantep'te 309 bin vatandaşın SGK şemsiyesi altına hizmet verdiğini ifade eden Vali Ata, "Emeklilere baktığımızda 128 bin civarında. Gaziantep Türkiye ortalamasında emekli ve çalışan ortalamasında önde gelen bir il. Bugün her yıl genel bütçeden SGK açıklarını kapatmak için milyarlarca TL para aktarılıyor. Bunun nedeni emeklinin fazla, çalışanın az olmasıdır. Ayrıca kayıt dışı çalışan olması da dengeleri bozuyor" diye konuştu.

Vali Ata kayıt dışı çalışmalara değinerek, "Bu gibi törenlerle tüm ülkede yaşayanların SGK'nın ne derece önemli ve vazgeçilmez olduğunu vurgulamak için önemli. Tüm vatandaşlar kayıt altında olsa, çalışanlar sigortalı, ve herkes vergisini düzenli ödese genel bütçeden açıklar için ayıracağımız para bugünkünden çok daha az olacaktır" şeklinde konuştu.

Törende konuşan SGK İl Müdürü Ahmet Yetim ise SGK'nın insanların bugününü ve yarınını güvence altına alan bir kurum olduğunu vurguladı. Yetim, "Ülkemizde sosyal güvenlik büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindedir. Bu konuda sürekli yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Kurumumuz yeni bir kurum olmanın bilinciyle yeni uygulamaları hayata geçirmiş ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı içerisinde müşteri memnuniyetini baz alan bir politika ile paydaşlarımıza hizmeti kendisine şiar edinmiştir. Kurumumuza karşı yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren tüm işverenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından slayt gösterimi ile SGK'nın tanıtıcı videosu izletildi. Daha sonra 2011 yılında en çok pirim ödeyen iş verenlere plaket verildi. Plaket verilen kurum ve temsilcileri sırasıyla şöyle:

"Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. adına Genel Müdür Ökkeş Cansız, Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Şahin Borlu, Gülsan Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. A.Ş. adına Naksan Plastik A.Ş. Genel Müdürü Sadettin Korkut, Gülteks İplik San. ve Tic. A.Ş. adına Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Özkaya, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi adına Genel Müdür Yusuf Ziya Yıldırım, Şölen Çikolata Gıda San. ve Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Özdemir, Süper Film Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. adına Genel Müdür Gültekin Savaşkan, Şireci Tekstil San. ve Tic. A.Ş. adına yönetim kurulu üyesi Esat Şireci ve Canan Tekstil San. ve Tic. A.Ş. adına yönetim kurulu üyesi Tayfur Özyaşar aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 2011 Yılında En Çok Prim Ödeyen İşverenlere Plaket Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement