Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

Konya'da, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nin açılış töreni yapıldı.

05.06.2014 13:04  Güncelleme: 13:15

Konya'da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın imzaladığı bir protokolle Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nin açılış töreni yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Karademir, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Bugün neşe, eğlence ve oyun günü. Gönlünüzce eğlenmenizi, sporun kaybedeninin olmadığı ancak birinci, ikinci, üçüncü, dördüncüsünün olduğu bir günü hep birlikte yaşayacağız. Kaybolmaya yüz tutmuş oyunlarımızı yeniden genç kuşaklara kazandırmak amacıyla tertip edilen bu organizasyonda il birincileri belli olacak. Biz buraya gönlümüzce eğlenmeye, sporun keyfini çıkarmaya geldik. Bildiğiniz gibi özellikle son zamanlarda teknolojinin çok gelişmesiyle birlikte bilgisayarlarda, telefonlarda, sanal alemlerde yalnızlaşmaktayız. Halbuki oyunlar bizi kendi akranlarımızla, kendi yaş gruplarımızla sosyalleştirmekte ve onlarla birlikte el becerilerimizi, vücut gelişimimizi daha sağlıklı olarak yapmaktayız. İşte bu sporların amacı tam da bu" dedi.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, Rize yöresi halk oyunu gösterisi sergiledi. Daha sonra okullar arasında mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları oynandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement