Geleneksel Yer Sofraları Yerine Tabldota Geçilmeye Başlandı - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Yer Sofraları Yerine Tabldota Geçilmeye Başlandı

Geleneksel Yer Sofraları Yerine Tabldota Geçilmeye Başlandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde asırlardan beri süren düğünlerde ve mevlit yemeklerinde yer sofrası geleneği yerini tabldota bırakmaya başladı.

26.06.2014 16:06

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde asırlardan beri süren düğünlerde ve mevlit yemeklerinde yer sofrası geleneği yerini tabldota bırakmaya başladı.

Hisarcık ilçesinde düğünlerde 10-15 kişinin oturup beraber yemek yediği yer sofrası geleneği yüzyıllar geçtiği halde hala devam ederken, son günlerde bazı düğün sahipleri davetlilere tabldotla yemek vermeye başladılar.

Mevlit yemeğinde tabldotla yemek veren Ali Şahan," İlçemizde toplu vereceğimiz düğün ve mevlit yemeklerinde komşularından emanet olarak 10-15 kişinin yemek yiyebileceği büyük yer sofraları, emanet kaşık, tabak temin ederek yemek ikramında bulunurduk. Ayrıca aşçı ve bulaşıkçı tutardık. Bu arada gelen davetliler 10-15 kişilik sofra dolmadan yemeğe oturamaz ve dakikalarca beklemek zorunda kalırlardı. Bu zorlukları göze alarak annemin mevlit yemeğinde lokanta sahibi ile anlaşıp tabldotla yemek verdim. Kimse yemek için sofra dolacak diye beklemedi. Herkes yiyeceği kadar yemek aldığı için israfta olmadı. Ama hala ilçemizde yer sofrasında yemek yeme geleneği devam ediyor." diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Yer Sofraları Yerine Tabldota Geçilmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement