Genç Memur-Sen Mevlana'yı Andı - Son Dakika
Yerel

Genç Memur-Sen Mevlana'yı Andı

Genç Memur-Sen Mevlana\'yı Andı

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Genç Memur-Sen ve Milli Türk Talebe Birliği’nin birlikte düzenlediği programda Hazreti Mevlana 740. vuslat yıldönümünde anıldı.

23.12.2013 15:29

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Genç Memur-Sen ve Milli Türk Talebe Birliği'nin birlikte düzenlediği programda Hazreti Mevlana 740. vuslat yıldönümünde anıldı.

Ördekli Kültür Merkezi'ndeki programın açılışında konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, böyle bir anlamlı programı hazırladıkları için Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Yunus Emre Altuntaş ve programa katkılarından dolayı Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Kara'ya teşekkür etti.

Şeker, "Hazreti Mevlana'nın öğretilerinin ve düşüncelerinin yüzyıllardır insanlar tarafından takip edildiğini görmekteyiz. O, karşılıksız sevgi ve hoşgörü timsali. O, Mesnevi'siyle dünyayı aydınlatan büyük bir sultan" dedi.

Yılda bir defa eğlenceli bir atmosfer içinde Mevlana'yı anmanın yeterli olmayacağını söyleyen Şeker, "Bu gün savaşların, işgallerin, haksızlıkların, şiddetin hüküm sürdüğü dünyada evrensel barışın, sevginin, hoşgörünün timsali olan Mevlana'yı daha fazla anlamaya ihtiyacımız vardır. Çünkü sevgi, barış ve hoşgörüyle insanlığa adanmış bir hayatı yılda bir defa anmak yetmez. Onu her zaman anmak, hem de anlamak lazımdır. Hazreti Mevlana'yı anmak ve anlamak istiyorsak; sevginin, barışın, hoşgörünün yüceliğini de anlamış oluruz" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mustafa Kara, büyük insanları anmanın kolay, fakat anlamanın zor olduğunu söyledi. Kara, "Büyükleri anlamak kahve muhabbeti ile olacak iş değildir. Onları anlamak özel bir çaba gerektirir. Çünkü büyükler zirvedir" dedi.

Kara, Mevlana'nın zirve bir şahsiyet olduğunu, bu yüzden öğretilerinin dünyanın her yerinde takip edildiğini sözlerine ekledi. Program sonunda Numan Şeker, Mustafa Kara'ya çiçek takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Memur-Sen Mevlana'yı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement